search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:11
MENU CLOSE

Αττική: Στο «βαθύ κόκκινο» τα νοσοκομεία – Πληροφορίες για νέα αύξηση κρουσμάτων σήμερα

09.03.2021 09:03
Αττική: Στο «βαθύ κόκκινο» τα νοσοκομεία - Πληροφορίες για νέα αύξηση κρουσμάτων σήμερα - Media

 

Στο «κόκκινο» συνεχίζει να βρίσκεται όλη η Ελλάδα και ειδικά η Αττική καθώς το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού δεν λέει να κοπάσει και τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Παράλληλα σήμερα, από πολύ νωρίς, έχουν δει το φως της δημοσιότητας πληροφορίες που κάνουν λόγο για νέα «εκρηκτική» αύξηση κρουσμάτων καθώς αυτά ήδη ξεπερνούν τα 2.200, φτάνοντας κοντά στα 2.300.

Ο συγκεκριμένος αριθμός άλλωστε δεν απέχει και πολύ από εκτιμήσεις ειδικών οι οποίοι μέσα στο Σαββατοκύριακο μίλησαν ακόμα και για 3.000 κρούσματα την Τρίτη.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια ώρα που ακόμη 402 ασθενείς με κορωνοϊό το περασμένο 24ωρο χρειάστηκε να εισαχθούν σε νοσοκομεία της χώρας. Συνολικά, οι νοσηλευόμενοι ανέρχονται σε 3.758, με τους 960 να βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, Αυξημένης Φροντίδας, Ειδικών Λοιμώξεων.

Χθες, Δευτέρα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.165 νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία προέκυψαν από 6.995 rapid τεστ και 12.030 μοριακούς ελέγχους,

Σε οριακό σημείο τα νοσοκομεία της Αττικής

Η Αττική παραμένει πολύ επιβαρυμένη, σε όλες τις περιοχές της – ενδεικτικά χθες καταγράφηκαν 66 νέα περιστατικά κορωνοϊού στην Ανατολική Αττική, 25 στη Δυτική Αττική, 83 στο Βόρειο Τομέα Αθηνών, 85 στο Δυτικό και 167 στον Κεντρικό, 58 στο Νότιο Τομέα Αθηνών, 60 στον Πειραιά και 12 στις Νήσους.

Η ευρεία διασπορά στην Αττική κεντρίζει την ανησυχία των ειδικών λόγω των μεταλλάξεων. Το βρετανικό στέλεχος είναι υπεύθυνο για το 90% των κρουσμάτων στο λεκανοπέδιο, ενώ την τελευταία εβδομάδα κρατούν σε αυξημένη εγρήγορση τους επιστήμονες και τα δύο τουλάχιστον νέα κρούσματα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης που εντοπίστηκε σε νοσηλευόμενους.

Μόνο την Δευτέρα 216 πολίτες εισήχθησαν λόγω κορωνοϊού σε νοσοκομεία της Αττικής, τα οποία συνεχίζουν να βρίσκονται στο βαθύ «κόκκινο». Χθες, το ποσοστό πληρότητας των περίπου 350 κλινών εντατικής COVID στην Αττική ξεπερνούσε το 90% (66,5% στην επικράτεια).

Στις απλές κλίνες COVID η πληρότητα στο λεκανοπέδιο ήταν 82%, ποσοστό ιδιαίτερα υψηλό με δεδομένο ότι τις τελευταίες 4-5 ημέρες οι κλίνες είχαν αυξηθεί κατά 300 (προσεγγίζουν πλέον τις 2.500). Στην επικράτεια το ποσοστό πληρότητας των απλών κλινών COVID είναι στο 50%.

Δύο ιδιωτικές κλινικές στο ΕΣΥ για νοσηλεία Covid περιστατικών»

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση και αφού βέβαια πρώτα συμπληρώθηκε ένας χρόνος πανδημίας στην χώρα και τα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου έφτασαν στα όριά τους, το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε την προσωρινή εισαγωγή στο ΕΣΥ δύο ιδιωτικών κλινικών για τη νοσηλεία ασθενών στην Αττική με κορωνοϊό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού Υγείας, οι δύο κλινικές είναι το Ιατρικό Κέντρο Περιστερίου, με την πλήρη στελέχωσή του σε προσωπικό, υγειονομικό και διοικητικό, και η ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ, επίσης με την πλήρη στελέχωσή της σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:09