search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:18
MENU CLOSE

Κορωνοϊός – νέο σύμπτωμα: Πολύωρες και επώδυνες στύσεις εμφάνισαν ασθενείς στις ΜΕΘ

09.03.2021 14:21
Κορωνοϊός – νέο σύμπτωμα: Πολύωρες και επώδυνες στύσεις εμφάνισαν ασθενείς στις ΜΕΘ - Media

 

Ένα νέο σύμπτωμα παρατηρήθηκε σε ασθενείς που νοσούν από κορονοϊό.

Πολλοί ασθενείς έχει παρατηρηθεί ότι παρουσιάζουν πολύωρη και συχνά επώδυνη στύση, δηλαδή Πριαπισμό. Αυτό συμβαίνει από τις επιπλοκές της νόσου που μεταξύ άλλων είναι και οι «θρομβοεμβολικές» επιπλοκές οι οποίες εμφανίζονται όταν δημιουργείται ένας θρόμβος που εμποδίζει τη ροή του αίματος σε άλλο αγγείο.
Τελευταίος ασθενής που παρατηρήθηκε αυτό το φαινόμενο ήταν ένας 69χρονος από το Οχάιο. Οι γιατροί κατέγραψαν την κατάσταση του και τη δημοσίευσαν στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Emergency Medicine.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο άντρας πήγε στα επείγοντα του νοσοκομείου μετά την επιδείνωση των αναπνευστικών συμπτωμάτων που αντιμετώπιζε επί μια εβδομάδα. Οι γιατροί του έκαναν τεστ για κορονοϊό το οποίο βγήκε θετικό. Ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο, ο άνδρας, η αναπνευστική λειτουργία του επιδεινώθηκε και διασωληνώθηκε. Την επόμενη μέρα μια νοσοκόμα παρατήρησε ότι ο άνδρας είχε στύση. Η ομάδα φροντίδας έβαλε παγοκύστες στην περιοχή, αλλά η στύση δεν έπεφτε και μάλιστα διήρκεσε περισσότερο από τρεις ώρες. 

Οι γιατροί διέγνωσαν «ισχαιμικό πριαπισμό», δηλαδή το αίμα δεν μπορεί να φύγει από το πέος το οποίο παραμένει σε στύση. Φυσικά ο πριαπισμός αυτός δεν οφείλεται και δεν έχει καμία σχέση με ερωτικό ενδιαφέρον ή διέγερση. 
Αυτό το περιστατικό δεν είναι το μοναδικό  σε ασθενή με κορονοϊό. Η δεύτερη καταγεγραμμένη περίπτωση συνέβη στις Βερσαλλίες της Γαλλίας όπου ένας 62χρονος άνδρας υπέστη το ίδιο σύμπτωμα, με στύση διάρκειας τεσσάρων ωρών.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:17