search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:09
MENU CLOSE

Πεδίο μάχης η Νέα Σμύρνη: Μολότοφ, χημικά και τραυματίας αστυνομικός στο τέλος της πορείας (Photos/Videos)

09.03.2021 17:18
Πεδίο μάχης η Νέα Σμύρνη: Μολότοφ, χημικά και τραυματίας αστυνομικός στο τέλος της πορείας (Photos/Videos) - Media
 
Εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ νεαρών και αστυνομίας εκτυλίχθηκαν στους δρόμους της Νέας Σμύρνης, στο τέλος της ειρηνικής και μεγάλης πορείας διαμαρτυρίας των κατοίκων κατά της αστυνομικής βίας.
 
Τα επεισόδια άρχισαν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Τρίτης, όταν ενώ η πορεία χιλιάδων ανθρώπων έφθανε στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Σμύρνης και αποχωρούσε, μέρος των διαδηλωτών προσέγγισε το κτίριο και άρχισε να πετά βόμβες μολότοφ, πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς που βρίσκονταν εκεί.

Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και χημικά, αλλά και με το όχημα εκτόξευσης νερού, ενώ οι νεαροί έστησαν αυτοσχέδια οδοφράγματα και έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, ενώ συνέχισαν να πετούν αντικείμενα προς τους αστυνομικούς.

Σύντομα η κατάσταση εξελίχθηκε σε κανονικό «κλεφτοπόλεμο» με τους νεαρούς να διασκορπίζονται στα στενά της περιοχής και τους αστυνομικούς να τους κυνηγούν, με διάφορες «αψιμαχίες» να εκτυλίσσονται μπροστά στα έκπληκτα μάτια των κατοίκων της περιοχής.

Μέσα στην πολεμική ατμόσφαιρα, αστυνομικός μέλος της ομάδας ΔΡΑΣΗ τραυματίστηκε από επίθεση διαδηλωτών, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι και ένας δεύτερος αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι, χωρίς όμως να υπάρχει ανησυχία για την υγεία του.
 
Περίπου στις 9 το βράδυ και μετά από μια νέα βροχή από βόμβες μολότοφ που έπεσε σε πολλά σημεία της λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου, στη οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου καθώς και στην οδό Ομήρου, η κατάσταση φάνηκε να εκτονώνεται, αν και σημειώνονταν ως αργά μικρές συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας στα στενά της περιοχής.
 

Σημειώνεται ότι τα επεισόδια επεκτάθηκαν σε μεγάλη έκταση, από την πλατεία Νέας Σμύρνης μέχρι το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, αλλά και στους γύρω δρόμους, γεγονός που έκανε την αστυνομία να δυσκολευτεί να ελέγξει την κατάσταση.

Σημειώνεται ότι ζημιές υπέστησαν πολλά αυτοκίνητα, ενώ ακόμα δεν έχει γίνει καταγραφή των ζημιών από τα επεισόδια. Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι φωτιά πήρε και ένα δέντρο, μάλλον από βόμβα μολότοφ.
 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:03