search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:33
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Ηχηρή καταδίκη για τα επεισόδια στη Ν. Σμύρνη και τον τραυματισμό αστυνομικού

10.03.2021 06:19
ΣΥΡΙΖΑ: Ηχηρή καταδίκη για τα επεισόδια στη Ν. Σμύρνη και τον τραυματισμό αστυνομικού - Media

 

Το μήνυμα ότι η βία φέρνει βία και υπεύθυνος γι’ αυτήν είναι ο πρωθυπουργός με την στρατηγική της έντασης που εφαρμόζει, έστειλε η Κουμουνδούρου απαντώντας στην διαγγελματικού χαρακτήρα τηλεοπτική δήλωση που έκανε ο πρωθυπουργός χθες το βράδυ για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη και τον σοβαρό τραυματισμό αστυνομικού.

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ότι η καταστολή, ο αυταρχισμός και η προπαγάνδα είναι η πολιτική στην οποία επενδύει η κυβέρνηση προκειμένου να κρύψει την αποτυχία στην διαχείριση της πανδημίας ως συνέπεια και της κυβερνητικής απροθυμίας να λάβει μια σειρά από σοβαρά μέτρα προστασίας σε ΜΜΜ και χώρους εργασίας και να ενισχύσει το ΕΣΥ.

Στη δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στον Αλέξη Τσίπρα όπως είχε κάνει με δήλωση του λίγο πριν την έναρξη της μεγάλης διαδήλωσης για την αστυνομική βία που καλούσαν τοπικοί φορείς, συλλογικότητες και οργανώσεις στην πλατεία της πόλης.

Εν τούτοις έδειξε να φωτογραφίζει την αξιωματική αντιπολίτευση με την αναφορά του περί όσων «επιχειρούν να σπείρουν το μίσος και το διχασμό στην κοινωνία για να καλύψουν το δικό τους αδιέξοδο, όπως έκαναν και στο παρελθόν» πλευρά προς την οποία (κατά κύριο λόγο) διεμήνυσε στο κλείσιμο της δήλωσής του: «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας γυρίσει πίσω».

Στο ίδιο μήνυμα, με το οποίο επιχείρησε να εμφανιστεί ενωτικός αλλά και εγγυητής της ασφάλειας όλων των Ελλήνων απευθύνθηκε επίσης στους νέους «που είναι προορισμένοι να δημιουργούν» και «όχι να καταστρέφουν» καθώς «η τυφλή οργή δεν οδηγεί πουθενά». Κοινώς στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός είδε τους νέους και την (αξιωματική) αντιπολίτευση ως υπεύθυνους για την βία στη χώρα και όχι στις αστυνομικές δυνάμεις απέναντι στις οποίες ξεσηκώθηκε ο κόσμος της Νέας Σμύρνης τις τελευταίες μέρες μετά τον ξυλοδαρμό πολίτη σε κοινή θέα την Κυριακή και όσοι είδαν τις σκηνές αυτές μέσω του διαδικτύου.

Απαντώντας σε αυτή τη δήλωση λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ και σε μια προσπάθεια να εκπέμψει συγκρατημένους τόνους, ώστε να μην τροφοδοτήσει το ήδη εκρηκτικό κλίμα, σημείωσε: «Η στρατηγική της έντασης στην οποία επένδυσε ο κ. Μητσοτάκης, αφού απέτυχε σε όλα, το μόνο που διασφαλίζει είναι ανακύκλωση της βίας και κοινωνική ανασφάλεια».

Απερίφραστη καταδίκη

Προηγουμένως είχε καταδικάσει κατηγορηματικά και απερίφραστα τα επεισόδια και τον τραυματισμό του αστυνομικού από «όσους επέλεξαν με πράξεις βίας να αμαυρώσουν μια ειρηνική διαμαρτυρία χιλιάδων κατοίκων, μαθητών εργαζομένων και καταστηματαρχών της Νέας Σμύρνης».

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση σε άνδρα της ελληνικής αστυνομίας» ξεκαθάριζε η σχετική ανακοίνωση προσθέτοντας πως «η βία δεν απαντιέται με βία» αντιθέτως «η βία μόνο δικαιώνει τη βία».Λίγο πριν την έναρξη της διαδήλωσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης με δήλωσή του εξαπέλυε επίθεση στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δείχνοντάς τον ως υπεύθυνο για την μαζική συγκέντρωση – έκανε μάλιστα λόγο για «επίσημη πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή των πολιτών σε διαδηλώσει εν μέσω πανδημίας» που όπως τόνιζε συνιστά «μέγιστη ανευθυνότητα» που υπονομεύει τις προσπάθειες των υγειονομικών και του ΕΣΥ.

Στην απάντησή του ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για πανικό του Κ. Μητσοτάκη για την ανικανότητα της κυβέρνησής του που τον κάνει όλο και πιο επικίνδυνο για την Δημοκρατία, έδειξε τον ίδιο και την πολιτική του αυταρχισμού ως υποκινητές των κινητοποιήσεων, ενώ ταυτόχρονα τον εγκάλεσε για θράσος να ρίχνει ευθύνες στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ όταν ο ίδιος άφησε ανοχύρωτο το ΕΣΥ, επέβαλε το πλέον παρατεταμένο λοκντάουν στην Ευρώπη και παραβίασε επανειλημμένα τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.Ακολούθησε νέα επίθεση από την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη που χαρακτήρισε παραληρηματική την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε επίμονα τον Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί για τη διαδήλωση με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσο Ηλιόπουλο να ανταπαντά ότι ο Τσίπρας δεν θα ακολουθήσει τον “ολισθηρό δρόμο” του πρωθυπουργό του οποίου το ονοματεπώνυμο ταυτίζεται με το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγήσει τη χώρα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50