search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 04:46
MENU CLOSE

Συμφώνησαν σχεδόν σε όλα τρόικα και Στουρνάρας

16.10.2012 22:29
Συμφώνησαν σχεδόν σε όλα τρόικα και Στουρνάρας - Media

«Έκλεισε η συμφωνία για το δημοσιονομικό πακέτο των 13,5 δισ. ευρώ από την αποψινή συνάντηση με την τρόικα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας

Αργά το βράδυ της Τρίτης συνεχίστηκαν οι επαφές του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα με στόχο μία τελική συμφωνία επί των νέων επώδυνων μέτρων.

«Έκλεισε η συμφωνία για το δημοσιονομικό πακέτο των 13,5 δισ. ευρώ από την αποψινή συνάντηση με την τρόικα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, αμέσως μετά.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα 2,5 δισ. ευρώ θα αφορούν νέους φόρους και τα 11 δισ. θα προέρχονται από το σκέλος των δαπανών.

Ο κ. Στουρνάρας πρόσθεσε ότι υπάρχουν ανοιχτά ορισμένα σημαντικά ζητήματα τα οποία, «αναμένουμε να κλείσουν τις επόμενες ημέρες».

Όσον αφορά το θέμα της αγοράς εργασίας, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι υπήρξε πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και τις επόμενες ημέρες ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης θα προτείνει λύσεις στα θέματα που έχουν ανακύψει.

«Συμφωνήσαμε στα περισσότερα ζητήματα πολιτικής. Τα λίγα που απομένουν αναμένουμε ότι θα καλυφθούν σύντομα» είχε δηλώσει νωρίτερα ο Πόουλ Τόμσεν, εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα, κατά την αποχώρηση της τρόικας από το υπουργείο Οικονομικών.

Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι υπάρχουν ακόμα τρεις εκκρεμότητες: στην αγορά εργασίας, στην αγορά προϊόντων και στην απόδοση των φορολογικών μέτρων. Πρόσθεσε ότι η τρόικα αποχωρεί την Τετάρτη από τη χώρα μας και η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί μέσω email.

ΣΥΡΙΖΑ:

Το μεγαλύτερο μέρος των εργασιακών μέτρων έχει ήδη ψηφιστεί και συμφωνηθεί από το Φεβρουάριο του 2012 και άρα οι όποιες πρόσκαιρες αντιδράσεις είναι απολύτως υποκριτικές, δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τη συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων.

Η ελληνική κοινωνία παρακολούθησε και σήμερα άλλη μία θεατρική παράσταση σε ιδιαίτερα δραματικούς τόνους, τόνισε.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση παραμένει πιστή στις δεσμεύσεις της για απαρέγκλιτη εφαρμογή του μνημονίου και συνεργάζεται στενά με την τρόικα για μείωση μισθών και συντάξεων, κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, κατεδάφιση του εναπομείναντος κοινωνικού κράτους και ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10