search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:34
MENU CLOSE

Επεισόδια στην πορεία-Nεκρός 65χρονος από ανακοπή

18.10.2012 06:28
Επεισόδια στην πορεία-Nεκρός 65χρονος από ανακοπή - Media

Ενας 65χρονος άνεργος ναυτεργάτης και μέλος του ΠΑΜΕ έχασε τη ζωή του από ανακοπή κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ, στην πορεία κατά των μέτρων λιτότητας.

Ενας 65χρονος άνεργος ναυτεργάτης και μέλος του ΠΑΜΕ έχασε τη ζωή του από ανακοπή κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ, στην πορεία κατά των μέτρων λιτότητας.

Ενημερωθείτε λεπτό προς λεπτό για όλες τις εξελίξεις:

19:30 Κανονικά λειτουργούν όλοι οι σταθμοί του Μετρό

19:05 Ανακοίνωση για το θάνατο του 65χρονου άνεργου ναυτεργάτη εξέδωσε και το ΠΑΜΕ:

«Το ΠΑΜΕ εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για τον τραγικό θάνατο του  συναγωνιστή μας,

Ο συναγωνιστής μας που  απεβίωσε από καρδιακό επεισόδιο, ήταν μακροχρόνια άνεργος ναυτεργάτης  και ο οποίος πάλευε μέσα από τις  γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού  κινήματος.

Από τη πρώτη στιγμή που αισθάνθηκε δυσφορία, του προσφέρθηκε βοήθεια από  τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του ΠΑΜΕ και κλήθηκε το ΕΚΑΒ.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, εκφράζει τα θερμά της  συλλυπητήρια  στην οικογένεια του  του συναγωνιστή μας».

19:00 Σε 7 συλλήψεις και 107 προσαγωγές προχώρησε συνολικά η Αστυνομία κατά τις σημερινές κινητοποιήσεις. Σύμφωνα με την Αστυνομία τραυματίστηκαν 6 πολίτες και 3 αστυνομικοί.

18:00 Έκκληση προς τους εργαζομένους να ενταντικοποιήσουν τις κινητοποιήσεις του απευθύνει η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, «για να πέσει η κυβέρνηση το συντομότερο». 

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι για άλλη μια φορά η κυβέρνηση έδειξε τις προθέσεις της, να υπερβεί κάθε όριο και ερμηνεία της δημοκρατικής νομιμότητας, ασκώντας ασύλληπτη αστυνομική βία και κατασταλτική επιβολή, χωρίς προσχήματα και αφορμές, βομβαρδίζοντας απρόκλητα την πορεία των συνδικάτων με χημικά, εισβάλοντας εντός των μπλοκ των συνδικάτων και των οργανώσεων, ασκώντας μαζικά και αδιακρίτως βία, «σκουπίζοντας» κυριολεκτικά τους δρόμους του κέντρου της Αθήνας.

Τέλος καλεί σε αντίσταση ώστε να μην περάσουν τα μέτρα και «να πέσει το συντομότερο η κυβέρνηση των μνημονίων και της αντιδημοκρατικής και αυταρχικής επιβολής».

17:00 Το ιατρικό ανακοινωθέν του Ευαγγελισμού για το θάνατο του διαδηλωτή έχει ως εξής:

«Σήμερα ημέρα Πέμπτη 18.10.12 και περί ώρα 14:00 διεκομίσθη με το ΕΚΑΒ από την περιοχή της διαδήλωσης πλατεία Ραλλού Μάνου, άνδρας ηλικίας 65 ετών με μυδρίαση και άσφυγμος στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝΑ «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ».

Έγιναν οι διαδικασίες καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης από τους ιατρούς του Καρδιολογικού Τμήματος χωρίς αποτέλεσμα.

Μιχαήλ Θεοδώρου
Διοικητής
Διασυνδεομένων Νοσοκομείων
Γ.Ν.Α « Ο Ευαγγελισμός»- Οφθαλμιατρείο
Γ.Ν.Α «Πολυκλινική» -3ο Νοσοκ. ΙΚΑ/
Παράρτημα Πολυκλινικής»

16:41 Επεισόδια στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Σολωμού στα Εξάρχεια. Χρήση χημικών από τα ΜΑΤ.

16:30 Λίγοι διαδηλωτές στο Σύνταγμα ενώ τα αυτοκίνητα κινούνται κανονικά.

16:20 Ξεπερνούν τις 50 οι προσαγωγές, ενώ έχουν τραυματιστεί δύο αστυνομικοί και δύο πολίτες.

Οι δύο πολίτες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός με τραύματα στο κεφάλι και στα άκρα ενώ οι δύο αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρουν εγκαύματα.

14:50 Δύο ασθενοφόρα παρέλαβαν τρεις τραυματίες από τις συγκρούσεις που προηγήθηκαν μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων στην πλατεία Συντάγματος. Κατά πληροφορίες ο ένας από τους τρεις τραυματίες χτυπήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό κλομπ και οι άλλοι δύο έχουν παρουσιάσει αναπνευστικά προβλήματα.

14:35 «Κομμένη» στα δύο είναι η οδός Ερμού με την αστυνομία να εμποδίζει τους διαδηλωτές να ανέβουν στην πλατεία Συντάγματος. 

14:26 Ο κύριος όγκος των διαδηλωτών  βρίσκεται στην πάνω πλευρά της πλατείας Συντάγματος μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ενώ η ένταση έχει μεταφερθεί στην Eρμού και τα γύρω στενά.

14:15 Διαδηλωτές διαμαρτύρονται ξαπλωμένοι στο Σύνταγμα.

13:52 Τα επεισόδια έχουν επεκταθεί και στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος με την αστυνομία να κάνει εκτεταμένη πλέον χρήση δακρυγόνων και τους διαδηλωτές να υποχωρούν σε Κ. Σερβίας και Ερμού.

13:45 Επεισόδια σημειώνονται έξω από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» με μολότοφ και πέτρες να εκτοξεύονται εναντίον των ΜΑΤ που χρησιμοποιούν δακρυγόνα για να απωθήσουν τους διαδηλωτές.

13:35 Η Βασ. Γεωργίου άνοιξε για να περάσουν οι διαδηλωτές, επικράτησε νέα ένταση με ρίψη βομβών μολότοφ.Τα ΜΑΤ απάντησαν με χημικά.

13:25 Διμοιρίες των ΜΑΤ έκλεισαν στη μέση τη Βασ. Γεωργίου, οι συγκεντρωμένοι αντέδρασαν με γιουχαΐσματα, δημιουργήθηκε ένταση και η αστυνομία έκανε χρήση κροτίδων κρότου – λάμψης.

13:15 Ξεκίνησε η πορεία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ από το Πεδίον του Άρεως προς το Σύνταγμα.

12:45 Ολοκληρώθηκε η πορεία του ΠΑΜΕ. 

12:40 «Παίζουν Θέατρο διαφωνίας σε μέτρα που έχουν αποφασίσει και μας δουλεύουν ψιλό γαζί» δήλωσε για την τρόικα εσωτερικού από την πορεία της ΓΣΕΕ ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

12:35 Ο κυβερνητικός θίασος έχει μετατραπεί σε μια κακή κωμωδία, δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, κατηγορώντας για μία ακόμη φορά την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα προεκλογικά στον ελληνικό λαό.

12:15 Μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη έφτασαν οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ. Κλειστή είναι η Λεωφόρος Βασ. Σοφίας.

11:55 Νέα απεργία για τις 14 Νοεμβρίου ημέρα κινητοποίησης και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ.Παναγόπουλος, μιλώντας στον Real fm.
 
11:40 Σε εξέλιξη βρίσκεται η προσυγκέντρωση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο Πεδίον του Άρεως, ενώ η πορεία του ΠΑΜΕ βρίσκεται στην Σταδίου.

11:10 «Αυτό που έχει σημασία είναι να οικοδομηθεί μια γερή λαϊκή συμμαχία και να τραβήξει ο λαός το δρόμο της ρήξης, της ανατροπής, της αποδέσμευσης από την ΕΕ, της διαγραφής του χρέους και της κοινωνικοποίησης. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος», δήλωσε η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα από το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

 
Συλλαλητήρια θα πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις της χώρας.
 
Στην απεργία,  παίρνουν μέρος πολλοί κλάδοι εργαζομένων, μεταξύ των οποίων εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες και ΔΕΚΟ, σε Ταμεία και Ασφαλιστικούς Οργανισμούς, σε τράπεζες, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε πλοία και λιμάνια, στην Υγεία και την Παιδεία.
 
Μετ’ εμποδίων οι συγκοινωνίες σε στεριά, θάλασσα και αέρα, ενώ στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι ιδιοκτήτες ταξί.

Τα ΜΜΕ στην Αττική

-Τα τρόλεϊ του ΗΛΠΑΠ δεν θα κυκλοφορήσουν καθόλου.
-Οι συρμοί του ΟΣΕ και του προαστιακού δεν θα κυκλοφορήσουν καθόλου.
-Το μετρό, ο ΗΣΑΠ και το τραμ θα λειτουργούν κανονικά από τις 9 το πρωί. Οι συρμοί του μετρό θα κινούνται μέχρι το Σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας».
-Τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.
– Τα ταξί δεν θα κυκλοφορήσουν από τις 08.00 έως τις 17.00.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:31