search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 03:03
MENU CLOSE

Άρση της βουλευτικής ασυλίας του Μπαρμπαρούση

18.10.2012 06:48
Άρση της βουλευτικής ασυλίας του Μπαρμπαρούση - Media

Με 218 ψήφους υπέρ, ένα λευκό κι ένα «παρών» η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την άρση ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν στις 9 Σεπτεμβρίου σε λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου.

Με 218 ψήφους υπέρ, ένα λευκό κι ένα «παρών» η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την άρση ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν στις 9 Σεπτεμβρίου σε λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου.
Την άρση της ασυλίας του Μπαρμπαρούση είχε ζητήσει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντες, με αφορμή τα επεισόδια της 8ης Σεπτεμβρίου.
Σε δηλώσεις του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, είχε υποστηρίξει τότε, ότι σκοπός είναι η πάταξη του παρεμπορίου. «Πολεμάμε το παρεμπόριο, ήρθαμε εδώ σήμερα να δούμε την δημοτική αστυνομία και τις αστυνομικές αρχές να κάνουν ελέγχους και αφού κωλυσιεργούσαν το κάναμε εμείς. Αυτές οι προσπάθειες θα συνεχιστούν γιατί αυτοί που πληρώνουν δεν είναι χαζοί και κάποιοι άλλοι να μην πληρώνουν. Ο κόσμος μας ενθαρρύνει και μας λέει να προχωρήσουμε».
Η Χρυσή Αυγή από την πλευρά της, αναφέρει σε ανακοίνωσή πως ο ίδιος ο κ. Μπαρμπαρούσης είχε ζητήσει την άρση της βουλευτικής του ασυλίας και ότι το σχετικό αίτημα έφθασε στη Βουλή σε χρόνο ρεκόρ «την ίδια ώρα που άπειρα ανάλογα αιτήματα έχουν πιάσει αράχνες σε διάφορα γραφεία εισαγγελέων».
Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή ακόμα τρία αιτήματα για άρση ασυλίας ακόμη τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περίπτωση Μπαρμπαρούση, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε τη δικογραφία στη Βουλή, ώστε να αποφασίσουν οι βουλευτές, εάν θα άρουν ή όχι την ασυλία του, προκειμένου να ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απόπειρας αντιποίησης αρχής και ηθικής αυτουργίας σε φθορά ξένης περιουσίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24