search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:05
MENU CLOSE

Αποκρατικοποιήσεις μόνο από τη Βουλή…

18.10.2012 09:47

Τον ρόλο της αντιπολιτευόμενης συμπολίτευσης της Ν.Δ. επί Παπαδήμου ζήλεψε το ΠΑΣΟΚ και αρχίζει καθημερινά να «σφίγγει» τον κλοιό γύρω από την κυβερνητική πρακτική.

Τον ρόλο της αντιπολιτευόμενης συμπολίτευσης της Ν.Δ. επί Παπαδήμου ζήλεψε το ΠΑΣΟΚ και αρχίζει καθημερινά να «σφίγγει» τον κλοιό γύρω από την κυβερνητική πρακτική. Όποια δυσκολία συνάντησαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στις κυβερ­νήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου φαίνεται ότι θέλουν να την επιστρέψουν στους ουσιαστικά κυβερνώντες νεοδημοκράτες. Και άρχισαν τα… κορδελάκια. Εκεί λοιπόν που είχαν ανοίξει τον δρόμο για τις ολοκληρωτικές ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΚΟ και άλλων κρατικών εταιρειών και υπηρεσιών, τώρα μοιάζει να κάνουν στροφή και να βάζουν τη Βουλή ως φρένο για τις αποκρατι­κοποιήσεις. Όπως ανακοίνωσαν χτες και αφού πραγματοποι­ήθηκε διευρυμένος ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, κατατέθηκε πρόταση στην οποία μεταξύ άλλων επιση­μαίνεται ότι δεν προτίθεται το κόμμα να ψηφίσει αποκρατικο­ποιήσεις αν: κάθε αποκρατικοποίηση δεν αντιμετωπίζεται δια­κριτά (αφού είναι διαφορετικές μεταξύ τους), το πλαίσιο κάθε αποκρατικοποίησης και η σχετική διακήρυξη δεν εγκρίνονται από τη Βουλή και οι συμβάσεις αποκρατικοποίησης δεν εγκρί­νονται διά ψήφου από τη Βουλή. Όπως δήλωσε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος, τις θέσεις αυτές το ΠΑΣΟΚ θα τις καταθέσει με μορφή τροπολογίας, που αποτελεί και προϋ­πόθεση για την ψήφιση της σχετικής διάταξης, με την οποία το Δημόσιο απεμπολεί το ελάχιστο ποσοστό μετοχών σε μια σειρά πρώην κρατικών εταιρειών, όπως η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΔΑΘ, Ορ­γανισμοί Λιμένων κ.ά. Μάλιστα, όπως είπε ο Κουκουλόπουλος, ο διευρυμένος ΚΤΕ Οικονομικών ενέκρινε ομόφωνα την τρο­πολογία, στη λογική ότι η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας δεν είναι λευκή επιταγή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:05