search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:31
MENU CLOSE

Νέα Σμύρνη: Νέες καταγγελίες σε βάρος αστυνομικών για σεξουαλική και σωματική βία

15.03.2021 19:43
Νέα Σμύρνη: Νέες καταγγελίες σε βάρος αστυνομικών για σεξουαλική και σωματική βία - Media

 

Στο «μικροσκόπιο» των αρχών βρίσκονται 4 υποθέσεις αστυνομικής βίας από τα επεισόδια της Νέας Σμύρνης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, 18χρονη καταγγέλλει ότι αστυνομικός την παρενόχλησε σεξουαλικά, λέγοντάς της και κατά τη διάρκεια της σύλληψής της ότι θα την πάει σε σημείο και θα την κακοποιήσει σεξουαλικά, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνεται από δύο καταθέσεις.

Η 18χρονη ωστόσο δε ζήτησε την ποινική δίωξη του αστυνομικού, με τον ίδιο να ελέγχεται πειθαρχικά.

Ο ξυλοδαρμός νεαρών σε συνεργείο αυτοκινήτων

Στη δεύτερη περίπτωση, διακρίνεται καθαρά σε βίντεο αστυνομικός να χτυπά νεαρούς που μπήκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μέσα σε συνεργείο αυτοκινήτων.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο ξυλοδαρμός έχει συμβεί και μάλιστα έχουν τραυματιστεί τρία άτομα.

Οι fake φωτογραφίες

Η τρίτη υπόθεση αφορά σε φωτογραφίες νεαρού που διέρρευσαν στο διαδίκτυο από αστυνομικό, ο οποίος ισχυριζόταν ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν εκείνος που έριξε τον 28χρονο αστυνομικό από τη μηχανή.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της έρευνας αποδείχτηκε ότι τελικά ο νεαρός δεν είχε καμία σχέση με την επίθεση.

Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε μόνος του στη ΓΑΔΑ και αφού προέκυψε ότι δεν έχει καμία σχέση με τα επεισόδια, επιφυλάχτηκε να κινηθεί νομικά εναντίον των μέσων που τον στοχοποίησαν.

Οι απειλές θανάτου σε διαδηλωτές

Η τέταρτη περίπτωση αφορά άνδρα που υπηρετεί στα ΥΜΕΤ και χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε ανατριχιαστικές αναρτήσεις και αισχρά σχόλια, απειλώντας μάλιστα διαδηλωτές ότι θα χρησιμοποιήσει σφαίρες εναντίον τους.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ο άνδρας κατέβασε την ανάρτησή του, έχει όμως ταυτοποιηθεί από τις Αρχές και έχει ξεκινήσει εναντίον του πειθαρχικός έλεγχος.

Το οξύμωρο είναι ότι παρά το γεγονός ότι απειλούσε με χρήση ένοπλης βίας, πλέον το σπίτι του φυλάσσεται από την κρατική ασφάλεια καθώς έχει δεχτεί απειλές κατά της ζωής του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:30