search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:35
MENU CLOSE

Βολές κατά Δένδια από το BBC

18.10.2012 15:08
Βολές κατά Δένδια από το BBC - Media

Την κατακραυγή του ΒBC, διά στόματος του δημοσιογράφου Πολ Μέισον, συγκεντρώνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας.

Την κατακραυγή του ΒBC, διά στόματος του δημοσιογράφου Πολ Μέισον, συγκεντρώνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας.
 
Ο Πολ Μέισον, καταγγέλλει τον Έλληνα υπουργό ότι αποφεύγει να του παραχωρήσει συνέντευξη για το θέμα της Χρυσής Αυγής και για τις καταγγελίες Παναγιώταρου ότι η νεοναζιστική οργάνωση συνεργάζεται με την αστυνομία.
 
«Λοιπόν, κύριε Δένδια, θα αγαπήσεις την ανταπόκρισή μου στο Newsnight, αύριο το βράδυ. Παρακαλώ απάντησε στο αίτημα για συνέντευξη», γράφει στο λογαριασμό του στο Twitter.

Στο ρεπορτάζ του BBC, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, λέει μεταξύ άλλων, ότι στρατηγική της Χρυσής Αυγής είναι να αναγκάζει την αστυνομία να αναλαμβάνει δράση κατά μεταναστών και να διεκδικεί το δικαίωμα συλλήψεων από μέλη της όσων είναι ύποπτοι για παράνομες πράξεις.
 
Το ρεπορτάζ επίσης αναφέρει ότι στο κατάστημα που διατηρεί ο βουλευτής, με στρατιωτικά είδη και μεταξύ άλλων φανέλες με αναφορές στη ναζιστική οργάνωση Combat 18, ψωνίζουν πολλοί αστυνομικοί.
«Νομίζω πως απ' ό,τι λένε το 50% με 60%  – ίσως και περισσότερο – των αστυνομικών είναι πλέον μαζί μας. Και κάθε μέρα αυξάνονται», λέει στο BBC ο ακροδεξιός βουλευτής.

Γίνεται επίσης αναφορά στις καταγγελίες βασανισμού στη ΓΑΔΑ συλληφθέντων σε αντιφασιστική πορεία που είχαν συμπλακεί με μέλη της Χρυσής Αυγής. Δύο από τους καταγγέλλοντες περιγράφουν κάποιες από τις σκηνές που αποκάλυψαν αρχικά στην εφημερίδα Guardian και δηλώνουν βέβαιοι για τη σύμπραξη ΕΛ.ΑΣ και Χρυσής Αυγής. Εκπρόσωπος της αστυνομίας απορρίπτει κατηγορηματικά τις καταγγελίες μιλώντας στην ίδια εκπομπή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:35