search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 03:17
MENU CLOSE

Δένδιας: Θα κάνουμε μήνυση στον Guardian

19.10.2012 06:40
Δένδιας: Θα κάνουμε μήνυση στον Guardian - Media

Σε μήνυση κατά της βρετανικής εφημερίδας Guardian για το δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο κρατούμενοι υπέστησαν βασανισμούς μέσα στη ΓΑΔΑ προσανατολίζεται το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, όπως ανέφερε ο υπουργός Νίκος Δένδιας μιλώντας στη Βουλή.

Σε μήνυση κατά της βρετανικής εφημερίδας Guardian για το δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο κρατούμενοι υπέστησαν βασανισμούς μέσα στη ΓΑΔΑ προσανατολίζεται το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, όπως ανέφερε ο υπουργός Νίκος Δένδιας μιλώντας στη Βουλή.
Ο κ. Δένδιας απευθυνόμενους στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως «δεν δέχομαι ότι είναι δυνατόν το κόμμα σας να υιοθετεί άκριτα και αβασάνιστα καταρχήν την καταγγελία του Guardian, η οποία διαψεύδεται στο ίδιο δημοσίευμα από τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας, που μιλάει για βασανισμούς με ηλεκτροσόκ και με αναπτήρες που καίνε τους κρατουμένους».
Πρόσθεσε ακόμη ότι από τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που θα βγουν στη δημοσιότητα «σ' αυτούς οι οποίοι δήθεν βασανίστηκαν και οι οποίοι δεν καταγγέλλουν, δεν μηνύουν και δεν μνημονεύεται το όνομά τους, δεν θα υπάρχει ούτε δείγμα ηλεκτροσόκ ούτε και κάψιμο. Θα υπάρχουν μόνο οι εκχυμώσεις και τα τραύματα, αποτέλεσμα του γεγονότος ότι είχε προϋπάρξει συμπλοκή με άλλους και πέραν αυτού είχε προϋπάρξει και αντίσταση κατά της αστυνομίας».
Ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε το δημοσίευμα ως υποβολιμαίο και γνωστοποίησε πως μέσω του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους θα υποβληθεί μήνυση στην βρετανική εφημερίδα διότι «δεν μπορεί έτσι να βλάπτεται ηθικά η ελληνική δημοκρατία».
«Δεν ανακάλυψε ξαφνικά ο Guardian το θέμα. Σας το λέω ευθέως ότι θα τον ενάγω, όχι εγώ, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Θα τον ενάγουμε. Δεν μπορεί έτσι να βλάπτεται ηθικά η ελληνική δημοκρατία. Καίμε τους κρατουμένους με αναπτήρα; Υιοθετούνται αυτά τα πράγματα χωρίς να έχουμε στέρεες αποδείξεις;» είπε ο κ. Δένδιας.
Για τα άτομα που εμπλέκονται στα επεισόδια και φορούν κουκούλες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «…ο κουκουλοφόρος που συλλαμβάνεται με την πέτρα και τη μολότοφ δεν υπάρχουν ιδιαίτερες αμφιβολίες ως προς την πράξη και την ενοχή, μπορούν να σταθμιστούν η προσωπικότητα, τα ελαφρυντικά, οτιδήποτε, αλλά υπάρχει και ένα μείζον κοινωνικό αγαθό το οποίο πρέπει εκείνη τη στιγμή να προστατευτεί. Η αποκάλυψη των χαρακτηριστικών δείχνει αφενός στην ελληνική κοινωνία κάτι για το οποίο έχει δημιουργηθεί μια ολόκληρη συνωμοσιολογία».
Και συμπλήρωσε ότι πάρα πολλοί συμπολίτες μας για λόγους που δεν αντιλαμβάνεται έχουν την ψευδαίσθηση ότι πίσω από τις κουκούλες κρύβονται κάποιοι άλλοι αστυνομικοί «ή κάποιες άλλες σκοτεινές δυνάμεις και όλο αυτό είναι ένα παιχνίδι που γίνεται από τις δυνάμεις ασφαλείας και ότι αυτό χτίζεται για να εκτραπεί το λαϊκό κίνημα, κλπ. Είναι συμφέρον όλου του πολιτικού συστήματος, της δημοκρατίας, του κάθε Έλληνα πολίτη, της δημόσιας ασφάλειας να αποκαλύπτονται τα χαρακτηριστικά αυτών που συλλαμβάνονται με κουκούλες να βιαιοπραγούν».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 01:35