search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:39
MENU CLOSE

Handimals, τα πορτρέτα της βιοποικιλότητας

19.09.2012 21:00
Handimals, τα πορτρέτα της βιοποικιλότητας - Media

Η µαγεία του έργου του Guido Da niele αποκαλύπτεται µε την πρώτη µατιά. 

Η µαγεία του έργου του Guido Da niele αποκαλύπτεται µε την πρώτη µατιά. Ο Ιταλός καλλιτέχνης τα τελευταία 12 χρόνια έχει αφιερωθεί στη ζωγραφική των χεριών και στη συµπλήρωση της εξαιρετικής συλλογής του µε τίτλο «Handimals» (νεολογισµός από τις λέξεις hand – χέρι και animals – ζώα).
 
Γεννηµένος το 1950, ο Guido Da niele ξεκίνησε να ασχολείται στα τέλη της δεκαετίας του ’90 µε το body painting και κάποια στιγµή άρχισε να πειραµατίζεται ζωγραφίζοντας τα χέρια των παιδιών του. Όπως ο ίδιος λέει, τα παιδιά του έπαιξαν µεγάλο ρόλο στην έµπνευσή του αφού «όταν πρέπει να ζωγραφίζεις επί ώρες κρατώντας το χέρι κάποιου, είναι προτιµότερο να είναι το χέρι κάποιου που αγαπάς. ∆εν υπάρχει τίποτε χειρότερο από το να δουλεύεις µε ένα νευρικό, µη οικείο µοντέλο, που τα χέρια του τρέµουν».
 
Ο Daniele ξεκίνησε το 2000 να ζωγραφίζει τα «Handimals» όχι µόνο πειραµατιζόµενος µε θέµατα τεχνικής και αισθητικής, αλλά και γιατί είχε πολύ µεγάλο ενδιαφέρον για τα θέµατα περιβάλλοντος και για την ανάγκη διατήρησης των ειδών. Όπως λέει, «κάθε µέρα πολλά είδη που παίζουν µεγάλο ρόλο στη διατήρηση της ισορροπίας του πλανήτη, εξαφανίζονται. ∆άση καταστρέφονται εξαιτίας της άκριτης υλοτοµίας και οι περιοχές αυτές χρειάζονται χρόνια για να αναγεννηθούν». Έτσι αποφάσισε να συνεισφέρει στην προσπάθεια διατήρησης της βιοποικιλότητας µέσα από τα ιδιότυπα πορτρέτα του προσπαθώντας µε αυτόν τον τρόπο να τραβήξει το ενδιαφέρον των πολιτών σε αυτά τα θέµατα. Όπως λέει ο Ιταλός καλλιτέχνης, γινόµαστε µάρτυρες της εξαθλίωσης της κοινής µας κληρονοµιάς, ένα φαινόµενο καθαρά αυτοκαταστροφικό.
 
Για να ολοκληρώσει κάθε «Handimal», ο Daniele χρειάζεται από 3 µέχρι και 10 ώρες. Το σχέδιο και τα χρώµατα είναι µόνο ένα µέρος του αποτελέσµατος, αφού τα διάφορα µέρη του χεριού µετατρέπονται στα χαρακτηριστικά των ζώων που απεικονίζει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:34