search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:13
MENU CLOSE

Η καταστροφή χώρεσε σε ένα άρθρο

22.10.2012 12:52

Να καταψηφίσουν το άρθρο 3 του πολυνομοσχεδίου του υπουρ­γείου Οικονομικών που ξεπατώνει ό,τι έχει απομείνει όρθιο από την περιβαλλοντική, πολεοδομική και χωροταξική νομοθεσία κα­λεί τους βουλευτές το WWF Ελλάς.

Να καταψηφίσουν το άρθρο 3 του πολυνομοσχεδίου του υπουρ­γείου Οικονομικών που ξεπατώνει ό,τι έχει απομείνει όρθιο από την περιβαλλοντική, πολεοδομική και χωροταξική νομοθεσία κα­λεί τους βουλευτές το WWF Ελλάς.

Η περιβαλλοντική οργάνωση με επιστολή της προς τους 300 της Βουλής εξηγεί αναλυτικά τι ακριβώς καλούνται να ψηφίσουν και τι καταστροφή συνεπάγεται η υιοθέτηση των ρυθμίσεων του υπουργείου Οικονομικών.

Το WWF Ελλάς εστιάζει σε τέσσερα σημεία την κριτική του και συγκεκριμένα:
Χρήσεις γης: Εισάγεται η νέα χρήση τού «παραθεριστικού χω­ριού» με όρους ιδιαιτέρως επιβαρυντικούς για τον φυσικό χώρο αλλά και για τον χωροταξικό σχεδιασμό.
Αιγιαλός: Δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα παραχώρησης παρόχθιας ζώνης για τη δημιουργία λιμενικών εγκαταστάσεων, κατά παρέκκλιση της περιβαλλοντικής και χωροταξικής νομοθε­σίας, με όρους ιδιαίτερα επιβαρυντικούς για αυτά τα ευαίσθητα και κρίσιμα οικοσυστήματα. Διευκολύνεται επίσης η παραχώρη­ση αιγιαλού σε παραθεριστικά χωριά και ξενοδοχεία, με περι­βαλλοντικά επιβαρυντικούς όρους.
Αυθαίρετα: Τα δημόσια ακίνητα απαλλάσσονται από τις προθε­σμίες του Ν. 4014/2011 για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων χρήσε­ων και κτισμάτων εντός αυτών.
Επιφάνεια: Διευρύνεται το δικαίωμα σύστασης επιφάνειας, μεταξύ άλλων με αναγκαστικές απαλλοτριώσεις, παραχώρηση αιγιαλού και διεύρυνση της έννοιας του «δημόσιου κτήματος» ακόμα και σε κληροδοτήματα.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:12