search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:35
MENU CLOSE

Παύονται από τα καθήκοντά τους οι προϊστάμενοι εφοριών, τελωνείων και ΣΔΟΕ

19.10.2012 15:24
Παύονται από τα καθήκοντά τους οι προϊστάμενοι εφοριών, τελωνείων και ΣΔΟΕ - Media

Οι διατάξεις αυτές περιλαμβάνονται στην τροπολογία του υπ. Οικονομικών που αφορά στο πρώτο τμήμα από το πακέτο των μέτρων που θεωρούνται προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Παύονται από τα καθήκοντά τους οι σημερινοί προϊστάμενοι των εφοριών, των τελωνείων και του ΣΔΟΕ, με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.
 
Μετά από αξιολόγηση θα τοποθετηθούν νέοι προϊστάμενοι, ενώ θεσπίζεται ανά τρίμηνο έλεγχος των ποσοτικών και ποιοτικών στόχων.
 
Προκειμένου να εξασφαλισθεί η εναλλαγή των προσώπων που υπηρετούν σε κρίσιμες θέσεις της φορολογικής διοίκησης σε τακτά χρονικά διαστήματα η ετήσια θητεία των προϊσταμένων οργανικών μονάδων που τοποθετούνται μπορεί να ανανεώνεται μέχρι δύο φορές – κατά συνέπεια, η θητεία τους δεν μπορεί να υπερβαίνει την τριετία.
 
Σε περιπτώσεις μη επίτευξης στόχων, τότε θα παύονται από τα καθήκοντά τους.

Οι διατάξεις αυτές περιλαμβάνονται στην τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που αφορά στο πρώτο τμήμα από το πακέτο των μέτρων που θεωρούνται προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, καθώς και την επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων από την κατάργηση του ελέχιστου ποσοστού συμμετοχής Δημοσίου στις ΔΕΚΟ.

Η τροπολογία αφορά την κύρωση Πράξων Νομοθετικού Περιεχομένου για επείγονα μέτρα εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και την κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού του Δημοσίου στις ΔΕΚΟ.

Ειδικότερα:

* Ρυθμίζονται εκ νέου τα χρέη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

* Από τη δημοσίευση του νόμου λήγει η θητεία όλων των προϊσταμένων οργανικών μονάδων επιπέδου Τμήματος, Υποδιεύθυνσης και Διεύθυνσης του υπουργείου Οικονομικών.

* Ανοίγει ο δρόμος για την στελέχωση του νέου Σώματος Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης Εσόδων του Κράτους.

* Αυξάνεται από 14,56 ευρώ σε 25,87 η εισφορά των ασφαλισμένων του ΟΓΑ για παροχές υγείας του ΕΟΠΥΥ.
 
* Εντάσσονται στον ΕΟΠΥΥ από 1 Νοεμβρίου ο κλάδος ασθενείας προσωπικού τραπεζών ΕΤΒΑ, Εμπορικής και Πίστεως (Alpha), Γενικής και American Express.

* Καταργούνται οι ελάχιστες αμοιβές για τη διενέργεια ενεργειακής επιθεώρησης κτιρίων, λεβήτων και εγκαταστάσεων θέρμανσης και κλιματισμού.

* Καταργείται η εισφορά 4,950 τοις χιλίοις που επιβάλλεται επί των τιμών των καυσίμων και αποδίδεται στο ασφαλιστικό ταμείο των βενζινοπωλών.

* Μεταβιβάζεται στο Δημόσιο η κυριότητα τριών ακινήτων εντός του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού που ανήκουν σήμερα στον ΕΟΤ, τα ΕΛΤΑ και την Περιφέρεια Αττικής, ώστε να αυξηθεί η επενδυτική αξία του ακινήτου και να διευκολυνθεί η αξιοποίησή του από το ΤΑΙΠΕΔ.

* Στις διαδικασίες μίσθωσης ακινήτων προς το Δημόσιο, δικαιούνται να υποβάλλουν προσφορές εκτός από τους κύριους των ακινήτων και οι κάτοχοι αυτών με leasing.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:35