search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:00
MENU CLOSE

Οργιάζουν οι φήμες για την υγεία του Φιντέλ Κάστρο

19.10.2012 16:27
Οργιάζουν οι φήμες για την υγεία του Φιντέλ Κάστρο - Media

Παρά τις διαψεύσεις, οργιάζουν οι φήμες ότι ο πρώην ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και πως η υγεία του είναι πολύ επισφαλής.

«Ο πρώην ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο, 86 χρόνων,  υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και η υγεία του είναι επισφαλής, έχει δυσκολία στο φαγητό, στην ομιλία και στο να αναγνωρίζει τα άτομα γύρω του», δήλωσε στην εφημερίδα El Nuevo Herald ο ιατρός Χοσέ Μαρκίνα από την Βενεζουέλα ο οποίος επικαλείται πληροφόρηση από «πρώτο χέρι».

Οι φήμες για την υγεία του Φιντέλ Κάστρο έχουν πάρει σοβαρές διστάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου πολλοί αναρωτιούνται αν είναι ακόμα ζωντανός, ενώ τα κρατικά Μέσα Ενημέρωσης της Κούβας μετέδωσαν μήνυμά του, χωρίς ωστόσο να συνοδεύεται και από φωτογραφία.

Στο μήνυμα, την Τετάρτη, ο Φιντέλ φέρεται να συνεχάρη γιατρούς που αποφοίτησαν από μια ιατρική σχολή στην Κούβα, στην 50ή επέτειο από την ίδρυσή της.

Ο Φιντέλ έχει να κάνει δημόσια εμφάνιση από τον περασμένο Μάρτιο, όταν συναντήθηκε με τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ' στη διάρκεια επίσκεψης του Ποντίφικα στην Κούβα (Φωτό).

«Ο Κομαντάντε είναι καλά, ακολουθεί το καθημερινό του πρόγραμμα, διαβάζει, ασκείται», είπε στα κουβανέζικα ΜΜΕ ο Αλεξ Κάστρο, ένας από τους γιούς του Φιντέλ, χωρίς ωστόσο να πείσει πολλούς.

Στην πραγματικότητα ο Φιντέλ Κάστρο δεν ανέρρωσε ποτέ πλήρως από επέμβαση στην κοιλιακή χώρα, για κάποια πάθηση η οποία παραμένει άγνωστη, το 2006. Δύο χρόνια αργότερα, τον διαδέχθηκε επισήμως ο αδελφός του Ραούλ Κάστρο.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη η κυβέρνηση της Κούβας ανακοίνωσε την άρση κάποιων περιορισμών για τους Κουβανούς που ταξιδεύουν στο εξωτερικό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:59