search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 19:22
MENU CLOSE

Η Γκάλοπ διαψεύδει τα γκάλοπ

21.10.2012 21:00
Η Γκάλοπ διαψεύδει τα γκάλοπ - Media

Είναι η παλιότερη εταιρεία δημοσκοπήσεων και έχει δανείσει το όνομά της στη διαδικασία με την οποία διάφοροι ειδικοί προσπαθούν να προβλέψουν τα εκλογικά αποτελέσματα –και όχι μόνο- παγκοσμίως.

Είναι η παλιότερη εταιρεία δημοσκοπήσεων και έχει δανείσει το όνομά της στη διαδικασία με την οποία διάφοροι ειδικοί προσπαθούν να προβλέψουν τα εκλογικά αποτελέσματα –και όχι μόνο- παγκοσμίως.
Η Γκάλοπ από το 1936 έως σήμερα έχει προβλέψει σωστά το αποτέλεσμα στις 16 από τις 19 εκλογικές αναμετρήσεις στις ΗΠΑ και τώρα δίνει μια νέα διάσταση στην μονομαχία της 6ης Νοεμβρίου.
Ενώ όλες οι άλλες εταιρείες προβλέπουν σκληρή μάχη ψήφο με ψήφο, ειδικά στις κρίσιμες πολιτείες, η Γκάλοπ δίνει νικητή τον Μιτ Ρόμνεϊ και μάλιστα με διαφορά έξι ποσοστιαίων μονάδων.
Η πρόβλεψη αυτή προκάλεσε έκπληξη στις ΗΠΑ και σε μεγάλο μέρος του κόσμου αφού είτε η συγκεκριμένη εταιρεία ξέρει κάτι που αγνοούν όλες οι υπόλοιπες, είτε έχει κάνει ένα χοντρό λάθος.
Σύμφωνα με τον διευθυντή της Γκάλοπ, Φρανκ Νιούπορτ, η εταιρεία τους χρησιμοποιεί κάποιες διαφορετικές παραμέτρους στην μέτρηση των λαϊκών επιταγών αλλά ο Σάϊμον Τζάκμαν, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και συγγραφέας βιβλίου για τις δημοσκοπήσεις και τα exit polls δυσπιστεί δημόσια απέναντι στα όσα ανακοίνωσε η Γκάλοπ.
«Είτε έχουν βρει κάτι ιδιαίτερο, είτε οι άλλες 18 εταιρείες δεν ξέρουν τι τους γίνεται είτε κάτι άλλο» δήλωσε ο Τζάκμαν για ένα θέμα που έχει πάρει διαστάσεις στην Αμερική.
Ο στρατηγικός αναλυτής των Ρεπουμπλικάνων Καρλ Ρόουβ υπογράμμισε ότι ποτέ μέχρι σήμερα υποψήφιος που σε αυτό το χρονικό σημείο συγκέντρωσε σύμφωνα με την Γκάλοπ ποσοστό 50% δεν έχασε τις εκλογές και το είπε προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι σύμφωνα με την εταιρεία ο Ρόμνεϊ συγκεντρώνει το 51% των ψηφοφόρων έναντι 45% του Ομπάμα.
Για να καταλάβετε τη διαφορά των  ποσοστών στις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή, το Ρόϊτερς δίνει προβάδισμα τριών μονάδων στο νυν πρόεδρο όπως και η Ραντ, η ΡΡΡ βλέπει μπροστά τον Ομπάμα με ένα τοις εκατό ενώ σύμφωνα με τη Ρασμούσεν οι δύο υποψήφιοι συγκεντρώνουν ακριβώς το ίδιο ποσοστό στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 19:22