18/12/2018 18:24:24

Διεγράφη από τη ΝΔ ο Σταυρογιάννης

Διεγράφη από τη ΝΔ ο Σταυρογιάννης - Media
Εκτός κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τίθεται με απόφαση του πρωθυπουργού ο βουλευτής Φθιώτιδος Νίκος Σταυρογιάννης.
 
Με έγγραφό του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΝΔ, Ιωάννη Τραγάκη, ο κ. Σαμαράς παραπέμπει τον βουλευτή στην Επιτροπή με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής του από μέλος της ΝΔ.
 
Αφορμή για την εν λόγω απόφαση, αποτέλεσε η στάση του κ. Σταυρογιάννη, ο οποίος σε συνέντευξή του στη Realnews δήλωσε την πρόθεσή του να καταψηφίσει τα μέτρα, χαρακτηρίζοντάς τα «άδικα και αναποτελεσματικά». Παράλληλα, έθεσε ζήτημα συνείδησης, προεξοφλώντας ότι τα νέα μέτρα θα βυθίσουν την Ελλάδα στη φτώχεια, χωρίς προοπτική. «Η δική μου συνείδηση δεν μου επιτρέπει να ψηφίσω μέτρα που εξαθλιώνουν τους πλέον αδύναμους οικονομικά, φτωχοποιούν τη μεσαία τάξη, τους νοικοκυραίους αυτής της χώρας δηλαδή, χωρίς να υπάρχει προοπτική ότι έστω και με αυτά τα άδικα και σκληρά μέτρα μπορούμε να κρατήσουμε όρθια την οικονομία και να ανατάξουμε την πορεία καταστροφής της χώρας».


Από την πλευρά του ο βουλευτής ανέφερε ότι ο λόγος που διεγράφη ήταν η απροθυμία του να ακολουθήσει της οβιδιακές μεταμορφώσεις των ηγετικών στελεχών του κόμματος του.

«Η κοινωνία βράζει - Να πληρώσουν πρώτα οι κλέφτες και οι επίορκοι» είπε μεταξύ άλλων ο διαγραφείς βουλευτής, ενώ προειδοποίησε για  «κοινωνική έκρηξη με απρόβλεπτες συνέπειες για τη χώρα και την κοινωνία.» 

Ολόκληρη η δήλωση Σταυρογιάννη στο LamiaReport.gr:

«Με τις διαγραφές δεν λύνεις τα προβλήματα αξιοπιστίας και συνέπειας και κυρίως δεν αντιμετωπίζεις το σύνθετο και μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα και τα τρομακτικά αδιέξοδα που βιώνει η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.

»Αυτά προσδιόρισα και επεσήμανα στη συνέντευξή μου, υπενθυμίζοντας όσα υποστηρίζαμε από την εποχή του πρώτου μνημονίου. Ότι τα μέτρα αυτά είναι άδικα, σκληρά και συγχρόνως αναποτελεσματικά και αποτυχημένα. Κάποιοι μέσα σε λίγους μήνες, το ξέχασαν και διαπραγματεύονται με τους εκπροσώπους των δανειστών μας περικοπές και μέτρα που ξέρουν πως θα χειροτερέψουν την κατάσταση και ότι δεν θα έχουν κανένα θετικό αποτέλεσμα. Δεσμευτήκαμε για επαναδιαπραγμάτευση σε πολιτικό επίπεδο, αποδεχόμενοι τους δημοσιονομικούς στόχους του προγράμματος, αλλά με άλλο μείγμα πολιτικής. Και είχαμε προτείνει συγκεκριμένα μέτρα (Ζάππειο 1,2). Όλα αυτά τα ξέχασαν και αποφάσισαν τη συνέχιση της ίδιας κοινωνικά άδικης και οικονομικά αποτυχημένης πολιτικής. 

»Με διέγραψαν γιατί δεν μπορώ να τους ακολουθήσω στις οβιδιακές μεταμορφώσεις τους. Ας είναι, όλοι κρινόμαστε και οι πολίτες απαιτούν συνέπεια λόγων και έργων από όλους μας, και όχι ψεύτικες υποσχέσεις προεκλογικά και άλλη πολιτική μετεκλογικά. Ειλικρινά εύχομαι να κάνω λάθος πολιτική εκτίμηση, αλλά η κοινωνία βράζει. Η αίσθηση της κοινωνικής αδικίας σε βάρος των ασθενέστερων, που επιτείνεται από τις αποκαλύψεις για τις ποικιλώνυμες λίστες και τη συνέχιση της προστασίας όλου του «συστήματος παρακμής», που ευθύνεται γιατί φτάσαμε ως εδώ, θα πυροδοτήσει την κοινωνική έκρηξη με απρόβλεπτες συνέπειες για τη χώρα και την κοινωνία. 

»Αυτό οφείλουν να το αντιληφθούν και να το προλάβουν, αλλάζοντας πολιτική, δίνοντας ελπίδα και προοπτική, λέγοντας όλη την αλήθεια στους πολίτες, επιμερίζοντας δίκαια τα βάρη αφού πρώτα πληρώσουν οι κλέφτες και οι επίορκοι.» 
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.