search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:51
MENU CLOSE

Τα ΑμεΑ βγήκαν στους δρόμους

23.10.2012 06:47

Ολοκληρώθηκε η κινητοποιήση ατόμων με αναπηρία στην Αθήνα που διαμαρτύρονται για την καταβολή συντάξεων και επιδομάτων που εκκρεμμούν.

Ολοκληρώθηκε η κινητοποιήση ατόμων με αναπηρία στην Αθήνα που διαμαρτύρονται για την καταβολή συντάξεων και επιδομάτων που εκκρεμμούν.
 
Όπως καταγγέλλει η ΕΣΑμεΑ, «στην παρούσα στιγμή πάνω από 70 χιλιάδες άτομα με αναπηρία βρίσκονται στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ. Σε ένα μεγάλο ποσοστό έχει ανασταλεί, επί μακρό χρονικό διάστημα, η σύνταξη ή το επίδομα αναπηρίας και το βιβλιάριο υγείας, έως ότου επανεξετασθούν από τις Υγειονομικές Επιτροπές και εκδοθεί η σχετική Γνωμάτευσή».
 
Κάνει επίσης λόγο για μια «πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση» για την οποία, όπως αναφέρει, «ευθύνεται αποκλειστικά το υπουργείο Εργασίας».
 
«Επιτέλους να μπει φραγμός σε πολιτικές και νοοτροπίες που έχουν μετατρέψει το νέο σύστημα πιστοποίησης αναπηρίας σε τόπο βασανιστηρίου και εργαλείο δημοσιονομικού ελέγχου και περικοπής δαπανών για την ευπαθή ομάδα των ατόμων με αναπηρία», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Όπως δήλωσε στο Newsit.gr o Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία "πρώτοι εμείς θέλουμε να βρεθούν όσοι έπαιρναν μαϊμού επιδόματα και να τιμωρηθούν αλλά δεν είναι δυνατόν να μας ταλαιπωρούν από τις υγειονομικές επιτροπές κατά αυτό τον τρόπο. Είμαστε όμηροι στα ΚΕΠΑ και ζητάμε να πάψουν να μας βασανίζουν". 
 

 

To video είναι από το newsit.gr
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:47