search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:44
MENU CLOSE

Νέα πυρά κατά της Χρυσής Αυγής εξαπολύει ο μητροπολίτης Παύλος

23.10.2012 07:58
Νέα πυρά κατά της Χρυσής Αυγής εξαπολύει ο μητροπολίτης Παύλος - Media

«Είναι προτιμότερο να είσαι άθεος από το να μπερδεύεις ή να χρησιμοποιείς την πίστη και την Εκκλησία για να παγιδεύσεις ανθρώπους» αναφέρει ο μητροπολίτης απαντώντας στη Χρυσή Αυγή που του καταλόγισε ότι «πολιτικολογεί εναντίον συγκεκριμένου κόμματος».

«Είναι προτιμότερο να είσαι άθεος από το να μπερδεύεις ή να χρησιμοποιείς την πίστη και την Εκκλησία για να παγιδεύσεις ανθρώπους» αναφέρει ο μητροπολίτης απαντώντας στη Χρυσή Αυγή που του καταλόγισε ότι «πολιτικολογεί εναντίον συγκεκριμένου κόμματος, ενώ δεν λέει λέξη για κόμματα και πολιτικούς που δηλώνουν ευθέως άθεοι».
 
O μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης τονίζει ότι «Ο Θεός είναι αγάπη» και παραπέμπει σε σχετική περικοπή του Ευαγγελιστή Ιωάννη του Θεολόγου: «Αυτός που λέει ότι αγαπά τον Θεό και μισεί τον αδελφό του είναι ψεύτης! Πώς μπορεί να αγαπάς τον Θεό που δεν τον είδες και να κακοποιείς τον αδελφό σου που τον βλέπεις καθημερινά;».
 
«Για ποια "Ορθοδοξία" μιλάει η Χρυσή Αυγή; Για την Ορθοδοξία της Εκκλησίας ή για την "Ορθοδοξία" τη δική της;»  διερωτάται ο μητροπολίτης και στη συνέχεια σημειώνει «Έχει καμία σχέση η "Ορθοδοξία" της Χρυσής Αυγής με την πίστη, το βίωμα και την Ορθοδοξία του Ευαγγελίου; Είναι ευθέως αντίστροφες και αλληλοαποκλειόμενες».
 
Σχετικά με τις κατηγορίες της Χρυσής Αυγής ότι πολιτικολογεί εναντίον της λέει: «Δεν πολιτικολογώ απέναντι ενός ορισμένους κόμματος, όπως με κατηγορείτε, αλλά θεολογώ υπερασπιζόμενος την αληθινή Ορθοδοξία. Τα επιχειρήματά μου δεν τα αντλώ από την τοποθέτηση και τις αρχές ενός άλλου κόμματος, αλλά από το Ευαγγέλιο του Χριστού».
 
Ο μητροπολίτης Παύλος, επίσης, ξεκαθαρίζει ότι η Εκκλησία έχει πανανθρώπινο χαρακτήρα και δεν είναι εθνική: «Μια εθνική Εκκλησία που μπορεί να μάχεται τα μέλη μιας άλλης Εκκλησίας λόγω του χρώματος των μελών της είναι μια αιρετική Εκκλησία».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:44