search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:47
MENU CLOSE

Για την πατρίδα νοιάζεται ο Αντώνης…

23.10.2012 08:49
Για την πατρίδα νοιάζεται ο Αντώνης…  - Media

Για ρουσφέτια κατηγορεί το «Spiegel» τον Σαμαρά, και εδώ γελά ο κάθε πικραμένος.

Για ρουσφέτια κατηγορεί το «Spiegel» τον Σαμαρά, και εδώ γελά ο κάθε πικραμένος.

Τι κι αν η χώρα στενάζει, τι κι αν ο κόσμος βρίσκεται στα όρια της αντοχής του, τι κι αν όλοι μας παρακολουθούμε εναγωνίως κάθε μέρα τις εξελίξεις από τα μέσα ενημέρωσης έντρομοι, μην και μας φορολογήσουν τον αέρα που αναπνέουμε, τα περίσσια βήματά μας, τη θέα στον ουρανό και τη θάλασσα, μην και γίνει κανένα ατύχημα κι η χώρα βρεθεί εκτός τροχιάς; Το χούι δεν χάνεται· με αυτό θα πάμε. Το ρουσφέτι είναι η δεύτερη φύση μας, για να μην πούμε η πρώτη, μια και πρέπει να χαρακτηρίζει το DNA μας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το περιοδικό, ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι η θέση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, την οποία ο πρωθυπουργός έδωσε σε έναν δικηγόρο και φίλο από τη Ν.Δ. Παράλληλα – αναφέρει το «Spiegel» – διόρισε στην ηγεσία του ΣΔΟΕ έναν έφορο από τη Μεσσηνία, την ιδιαίτερη πατρίδα του, ενώ από το περιβάλλον Σαμαρά προέρχεται και ο νέος διευθυντής του ΟΠΑΠ.

Τι κι αν βρισκόμαστε στο μικροσκόπιο της διεθνούς κοινότητας, τι κι αν παρακολουθούν κάθε μας κίνηση, τι κι αν πρέπει κάποια στιγμή επιτέλους να κόψουμε αυτήν την κακιά συνήθεια, αυτό το χυδαίο αλισβερίσι, αυτήν την καταστροφική φάμπρικα με τους γνωστούς και φίλους, με τους κολλητούς κι αυτοκόλλητους, τα ξαδέλφια και τους κουμπάρους, τους Μεσσήνιους και τους Κορίνθιους… Δεν ιδρώνει το αυτί μας. Ποια Μέρκελ και ΔΝΤ, ποιος Ολάντ και ποια Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Αντώνης, άμα είναι για ρουσφέτι, δεν μασάει, είναι νταλαβερτζής! Άλλο να κόβεις τις συντάξεις των γιαγιάδων και τα 584 ευρώ του κατώτατου μισθού κι άλλο να διορίζεις… δικούς σου ανθρώπους, της εμπιστοσύνης σου… για το καλό του τόπου. Γιατί είναι επιστημονικώς αποδεδειγμένο ότι οι Μεσσήνιοι είναι πιο αποδοτικοί, πιο κατάλληλοι σε αυτές τις θέσεις. Για την πατρίδα νοιάζεται ο Αντώνης.

Το να ζητάς από τον Σαμαρά να μη ρουσφετολογήσει, να μη διορίσει Μεσσήνιο, να μην τακτοποιήσει τους δικούς του ανθρώπους, είναι σαν να ζητάς από τον Θεό να μην έχει πιστούς!

Γι’ αυτό κι ο Σαμαράς δεν έχει τον Θεό του!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:46