search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:28
MENU CLOSE

Έμμεσες τεχνικές ελέγχου

24.10.2012 08:18

Εντολές για την άμεση εφαρμογή των «έμμεσων τεχνικών ελέγχου» για την επιτάχυνση των ελεγκτικών διαδικασιών έχει δώσει στις εφορίες το υπουργείο Οικονομικών.

Εντολές για την άμεση εφαρμογή των «έμμεσων τεχνικών ελέγχου» για την επιτάχυνση των ελεγκτικών διαδικασιών έχει δώσει στις εφορίες το υπουργείο Οικονομικών. Οι έμμεσες τεχνικές ελέγχου χρησιμοποιούνται σε παγκόσμιο επίπεδο για τον προσδιορισμό φορολογούμενου εισοδήματος και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές σε περιπτώσεις αδήλωτου «μαύρου» χρήματος, αδικαιολόγητου πλουτισμού ή βιοτικού επιπέδου που δεν συνάδει με τα δηλωθέντα εισοδήματα.
Η νέα διαδικασία προσδιορισμού του εισοδήματος του φορολογούμενου δεν αφορά μόνο ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά και μισθωτούς και εισοδηματίες, η φορολόγηση των οποίων γίνεται πλέον βάσει των δαπανών τους, τις τραπεζικές καταθέσεις τους και τον συνολικό τρόπο διαβίωσής τους. Αποσκοπεί δε να περιορίσει τις δυνατότητες φοροαποφυγής ελευθέρων επαγγελματιών που δηλώνουν ισχνά εισοδήματα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:27