search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:49
MENU CLOSE

Υπάλληλοι της βίας οι φασίστες…

24.10.2012 10:25
oldphotospod_1710_020_cmyk1350987808.jpg

Το βασικό υποπροϊόν της εξουσίας είναι η βία, η απειλή της χρήσης της και – όταν ζορίσουν (για την εξουσία) τα πράγματα – η χρήση της.

Το βασικό υποπροϊόν της εξουσίας είναι η βία, η απειλή της χρήσης της και – όταν ζορίσουν (για την εξουσία) τα πράγματα – η χρήση της. Όταν ένα σύστημα εξουσίας στέκεται στα πόδια του, αρκεί το προνόμιο και η δυνατότητα που έχει να ασκήσει βία προκειμένου να διατηρηθεί / επιβληθεί η «τάξη». Σε περιόδους, ωστόσο, που το σύστημα κλυδωνίζεται και απειλείται με κατάρρευση, οι μηχανισμοί της βίας γιγαντώνονται διεκδικώντας τη μετεξέλιξή τους σε καθεστώς.
Τα ιστορικά παραδείγματα, πλούσια και πρόσφατα, μας επιτρέπουν να ρίξουμε μια ματιά στη διαδρομή, τη φυσιογνωμία, το… πολιτιστικό υπόβαθρο και τους στόχους ενός μηχανισμού βίας που ξεφυτρώνει στα χαλάσματα του παραπαίοντος ελληνικού συστήματος εξουσίας. Ας δούμε, λοιπόν, από πού έρχεται, τι είναι και τι μας «λέει» η Χρυσή Αυγή.

Ραβδούχοι των αρχόντων

Οι fasces ήταν το ρωμαϊκό έμβλημα, σύμβολο της εξουσίας και της δύναμης των αρχόντων που οικειοποιήθηκε ο Μουσολίνι. Από αυτό το έμβλημα πήρε το όνομά του ο φασισμός. Οι fasces ήταν δέσμες από ράβδους με πέλεκυ στο μέσο, που κρατούσαν οι ραβδούχοι των αρχόντων, οι οποίοι προπορεύονταν των αφεντικών τους.
Ας μην το ξεχνάμε ποτέ: Οι φασίστες – όλων των εποχών – είναι υπάλληλοι που τους έχει ανατεθεί η διαιώνιση της εξουσίας των αρχόντων με τη μέθοδο του αυταρχισμού. Του τρόμου και της βίας. Της αυθαιρεσίας. Της τυραννίας. Της ιδεολογίας περί ανώτερων και κατώτερων ανθρώπινων όντων. Της ανελευθερίας. Της υποταγής του ατόμου στην «εξ αποκαλύψεως αλήθεια» του φασίστα.
Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής πριν επιδοθούν στα αίσχη τους έξω από το θέατρο Χυτήριο, νεκρανασταίνοντας τον Γκέμπελς που έλεγε «όταν ακούω διανοούμενο τραβάω περίστροφο», είχαν πάει στον Μελιγαλά και στον Γράμμο και είχαν εκφωνήσει λόγους για την «εξόντωση» των «ερυθρών σκουπιδιών». Είχαν βγει στους δρόμους – και συνεχίζουν – μαχαιρώνοντας μετανάστες. Είχαν ζητήσει στοιχεία για να νήπια των μεταναστών που φιλοξενούνται σε βρεφονηπιακούς σταθμούς! Είχαν χτυπήσει γυναίκες σε τηλεοπτικά στούντιο.
Η αλήθεια βοά: Αυτή η φωλιά του φιδιού πρέπει να τσακιστεί. Γιατί όλα όσα έχουν μέχρι τώρα διαπράξει δεν είναι παρά ένα ψήγμα μόνο μπροστά στα όσα σχεδιάζουν να διαπράξουν. Και το τι σκοπεύουν να πράξουν το δείχνουν τόσο με τις πράξεις όσο και με τις «παραλείψεις» τους…

Πλην… γερμανοτσολιάδων

Το ΚΚΕ ήταν εκεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκεί. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ήταν εκεί. Ακόμα και οι ΠΑΣΟΚοι και οι νεοδημοκράτες μέσω των εκπροσώπων τους σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ήταν εκεί. Όλοι, πολύ λίγοι, άλλοι με έργα κι άλλοι με λόγια, ήταν εκεί. Αλλά, ενώ όλοι οι άλλοι ήταν εκεί, ούτε έναν χρυσαυγίτη δεν είδαμε να είναι εκεί…
Για τις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις με αφορμή την έλευση της Μέρκελ στην Αθήνα λέμε. Άφαντοι οι χρυσαυγίτες. Όχι ότι «λείψανε» από κανέναν ή ότι, και να εμφανίζονταν, θα σήμαινε και τίποτα, αλλά εδώ που τα λέμε οι συμβολισμοί έχουν τη ρημάδα τη σημασία τους. Και ο συμβολισμός τι λέει; Ότι με αφορμή την επίσκεψη της Μέρκελ στην Ελλάδα ούτε μισός χρυσαυγίτης δεν ξεμύτισε από το λαγούμι του για να διαμαρτυρηθεί ενάντια στο Μνημόνιο.
Ούτε μισή ανακοίνωση δεν εξέδωσε η Χρυσή Αυγή για να παραστήσει ότι, έστω και υποκριτικά, καλούσε τους Έλληνες να πάρουν μέρος στα συλλαλητήρια ενάντια στην καγκελάριο.
Οι «πατριώτες» της Χρυσής Αυγής λουφάξανε. Βλέπετε, η Μέρκελ δεν είναι κανένας φτωχοδιάβολος μετανάστης για να βγούνε οι χρυσαυγίτες στους δρόμους και να του μπήξουμε κανένα ρατσιστικό μαχαίρι στα πλευρά.
Στην περίπτωση της Μέρκελ το «αντριλίκι» της Χρυσής Αυγής, που ξεχειλίζει όταν στρέφεται ενάντια σε αδύναμες γυναίκες και σε κυνηγημένους, απ’ ότι φαίνεται δεν περνάει.
Έτσι ο «πατριωτισμός» και το «αντριλίκι» των τραμπούκων της ναζιστικής συμμορίας στην περίπτωση της επίσκεψης Μέρκελ μείνανε «μετεξεταστέα».
Εκτός αν υποθέσουμε ότι η Χρυσή Αυγή τις έδωσε τις εξετάσεις της με τον δικό της τρόπο. Δηλαδή με τον τρόπο που αρμόζει στην καταγωγή της. Γιατί, όπως όλοι θυμούνται, και τα παλιά χρόνια που γίνονταν διαδηλώσεις κατά των Γερμανών, επί κατοχής, πάλι κάποιοι δεν συμμετείχαν. Ήταν οι χίτες, οι ταγματασφαλίτες, οι μαυραγορίτες, οι δωσίλογοι και οι «παππούδες» της Χρυσής Αυγής, οι γερμανοτσολιάδες.

Φασιστική «ευλάβεια»

Ο χρυσαυγίτικος συρφετός, πλαισιωμένος από τον σκοταδισμό των παραθρησκευτικών οργανώσεων, διεκδικεί για τον εαυτό του να αποφασίζει ποιες θεατρικές παραστάσεις θα παίζονται στην Ελλάδα και ποιες από αυτές είναι «ευλαβικές» και ποιες είναι «βλάσφημες»… Άλλωστε οι χρυσαυγίτες είναι άνθρωποι της… Τέχνης και επίσης είναι βαθύτατα… χριστιανοί. Απόδειξη:
Ο χρυσαυγίτης βουλευτής «Καιάδας», κατά κόσμον Γεώργιος Γερμενής, συμμετέχει σε συγκρότημα μπλακ μέταλ. Πάρτε μια γεύση από το ρεπερτόριο του… ευλαβικού συγκροτήματος:
«Στα άδυτα της Κόλασης / Εκείνος κατοικεί στη φλόγα / Γελώντας στις αδύναμες ψυχές / Της χριστιανικής βρομιάς / Όλα χαλάζι Κύριε Σατανά / Ο Ιησούς μ@νί ορθάνοιχτο / Ευχαριστημένος με τον σταυρό του / Ο κ@λος της Παναγίας ανοιχτός / Να γ@αμιέται από το κέρατο του Σατανά».
Προφανώς δεν χρειάζεται να είναι κανείς χριστιανός για να αηδιάσει με τα παραπάνω… Ε, αυτά είναι τα… χριστιανόπουλα που θεωρούν «βλάσφημο» το «Corpus Cristi».
Ο άλλος βουλευτής της Χρυσής Αυγής είναι ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος. Είναι κι αυτός… καλλιτέχνης. Ως μπασίστας του μουσικού συγκροτήματος Πογκρόμ, τραγουδάει το εξής ευλαβικό άσμα υπό τον τίτλο «Άουσβιτς»:
«Γ@μώ τον Βίζενταλ, γ@μώ την Άννα Φρανκ, γ@μιέται κι όλη η φυλή του Αβραάμ. Τα’ αστέρι του Δαβίδ με κάνει να ξερνάω, αχ, το Άουσβιτς πόσο το αγαπάω! Ρε κωλοεβραίοι δεν θα σας αφήσω στο τείχος των Δακρύων θα ’ρθω να κατουρήσω. Juden Raus! Καίγομαι στο Άουσβιτς…».

«Μαύρη νύκτα»

Αντί άλλων σχολίων περί των επισπευδόντων «εθνοσωτήρων» ας ακούσουμε μια άλλη – αποϊδεολογικοποιημένη – φωνή. Ο μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος είπε:
«…Άφησα τελευταία τη Χρυσή Αυγή, που στην πραγματικότητα είναι “μαύρη νύκτα”.
Είναι θλιβερό ότι κάποιοι “χριστιανοί αγωνιστές” ταυτίστηκαν με τη Χρυσή Αυγή για να υπερασπιστούν τον Χριστό.
Τον Χριστό που η Χρυσή Αυγή τον διώκει, τον προσβάλλει και τον εξευτελίζει καθημερινά και το πράττει στα πρόσωπα των προσφύγων, των μεταναστών ακόμα και των παιδιών.
Ξεχάσατε, αγαπητοί μου χριστιανοί, τον λόγο του Χριστού “εφόσον εποιήσατε, ενί τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων, εμοί εποιήσατε”;
Δεν είναι ο άνθρωπος εικόνα του Χριστού όποιος και εάν είναι; Δεν είναι ένας μετανάστης, ένας πρόσφυγας ελάχιστος αδελφός του Χριστού;
Δεν είναι ο “πλησίον” της Παραβολής του Καλού Σαμαρείτη; Σύμφωνα λοιπόν με τη χρυσαυγίτικη, αντίληψη θα έπρεπε ο Σαμαρείτης βλέποντας τον πληγωμένο Ιουδαίο να τον πετάξει στα σκουπίδια, τότε θα ήταν “καλός”.
Κάθε εναγκαλισμός και χάιδεμα χριστιανού ή πολύ περισσότερο ιερωμένου προς τη Χρυσή Αυγή δείχνει μπέρδεμα φρικτό και ακύρωση της πίστης».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:47