search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:52
MENU CLOSE

Αποζημίωση έως 600 ευρώ για πολύωρες καθυστερήσεις ή ματαιώσεις πτήσεων

23.10.2012 12:38
Αποζημίωση έως 600 ευρώ για πολύωρες καθυστερήσεις ή ματαιώσεις πτήσεων - Media

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επιβεβαίωσε σήμερα παλαιότερη απόφασή του με την οποία αποζημιώνονται οι επιβάτες λόγω πολύωρων καθυστερήσεων η ματαίωσης πτήσεων, απορρίπτοντας τις ενστάσεις αεροπορικών εταιρειών.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απέρριψε σήμερα τις ενστάσεις πολλών αεροπορικών εταιρειών, μεταξύ των οποίων των: Lufthansa, British Airways, easyJet και TUI Travel.
 
Οι εταιρείες προσπαθούσαν να αλλάξουν ή καταργήσουν απόφαση του ιδίου δικαστηρίου του 2009 με την οποία είχε κρίνει ότι οι επιβάτες θα πρέπει να αποζημιώνονται όχι μόνο για τις ματαιώσεις πτήσεων, αλλά και για τις πολύωρες καθυστερήσεις, εκτός αν αυτές οφείλονται σε "εξαιρετικές συνθήκες".
 
Έτσι, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, απορρίπτοντας τα επιχειρήματα των ευρωπαϊκών εταιρειών, αποφάσισε πως οι επιβάτες αεροπλάνων στην Ευρωπαϊκή Ένωση δικαιούνται αποζημίωσης έως και 600 ευρώ αν οι πτήσεις τους έχουν καθυστέρηση μεγαλύτερη των τριών ωρών.
 
«Οι επιβάτες των οποίων οι πτήσεις έχουν καθυστέρηση και εκείνοι των οποίων οι πτήσεις ματαιώνονται 'την τελευταία στιγμή' πρέπει να θεωρείται ότι βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση. επειδή οι επιβάτες αυτοί υφίστανται παρόμοια ταλαιπωρία–προπάντων χάσιμο χρόνου» έκρινε εν τέλει το δικαστήριο.
 
Στις περιπτώσεις αυτές συμπεριλαμβάνονται και ματαιώσεις ή καθυστερήσεις λόγω απεργιών.
 
Προς το παρόν η μικρότερη αποζημίωση για μια τέτοια περίπτωση ανέρχεται σε 250 ευρώ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:50