search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:35
MENU CLOSE

Αναδιάταξη εκ βάθρων

24.10.2012 21:00
oldphotos11351100419.jpg

Μάλλον οι συνεργαζόμενοι στην τρικομματική κυβέρνηση έχουν υποτιμήσει το γεγονός ότι όπου εμφανίστηκε ένα σύστημα εποπτείας – το ΔΝΤ μέχρι τώρα είχε την αποκλειστικότητα – «αναδιατάχθηκε» εκ βάθρων το πολιτικό σκηνικό. 

Μάλλον οι συνεργαζόμενοι στην τρικομματική κυβέρνηση έχουν υποτιμήσει το γεγονός ότι όπου εμφανίστηκε ένα σύστημα εποπτείας – το ΔΝΤ μέχρι τώρα είχε την αποκλειστικότητα – «αναδιατάχθηκε» εκ βάθρων το πολιτικό σκηνικό. Προφανώς οι τρεις συνεταίροι στην ελληνική κυβέρνηση μόλις έχουν αρχίσει να κατανοούν ότι αυτή η νομοτελειακή αναδιάταξη τους αφορά άμεσα.
 
Πρώτος απ’ όλους ο Αντώνης Σαμαράς φαίνεται ότι αντιλήφθηκε πως η (πολιτική) μοίρα το έφερε έτσι ώστε αυτός και η Ν.Δ. να αποτελούν τον «ισχυρό πόλο» αυτής της πρότασης για τη διακυβέρνηση της χώρας που έχει επικρατήσει να ονομάζεται μνημονιακή. Καθώς το πολιτικό κόστος αυτής της πρότασης είναι κολοσσιαίο, η ηγεσία της Ν.Δ. φαίνεται ότι εκτιμά πως εύκολα μπορεί να «ηγεμονεύσει» μαζεύοντας τα πολιτικά «υπόλοιπα» που μέχρι πριν από λίγο καιρό φορούσαν σοσιαλιστικά -σοσιαλδημοκρατικά κοστούμια.
 
Με πιο απλά λόγια, οι «σκέψεις» που προ ημερών τέθηκαν σε κυκλοφορία περί της δημιουργίας ενός νέου κόμματος από τον Αντώνη Σαμαρά, σκιαγραφούν το σχέδιο πολιτικής επιβίωσης όσων επένδυσαν στην κατά γράμμα εφαρμογή των μνημονιακών και δανειακών συμβάσεων.
 
Από την άλλη πλευρά, το ΠΑΣΟΚ και η σημερινή του ηγεσία αντιλαμβάνονται ότι πολύ δύσκολα πια μπορούν να ψαρέψουν κρατώντας σοσιαλιστικό… καλάμι. Εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, έχουν να αντιμετωπίσουν και την «κυβερνώσα Αριστερά» του Κουβέλη, η οποία έχει ανοιχτές πόρτες στην εναπομείνασα πολιτική πελατεία του ΠΑΣΟΚ…
 
Δεδομένων όλων αυτών και έχοντας κατά νου τι ακριβώς πρόκειται να συμβεί στην ελληνική οικονομία και κοινωνία με την ψήφιση του πακέτου των νέων (και σε καμία περίπτωση τελευταίων) μέτρων, εύκολα μπορεί να προβλέψει κανείς ότι οι πολιτικές δυνάμεις του μνημονίου είναι υποχρεωμένες να πλησιάσουν ακόμη περισσότερο μεταξύ τους, σε μια τελευταία και απέλπιδα προσπάθεια επιβίωσής τους.
 
Υπ’ αυτήν την έννοια, τα όσα ήδη ακούγονται περί σαρωτικού ανασχηματισμού της κυβέρνησης μετά την ψήφιση των μέτρων ηχούν ως κάλεσμα… συσπείρωσης του πόλου που θέλει να κυβερνήσει τη χώρα ως εντολοδόχος των πιστωτών της. Καθείς εφ’ ω ετάχθη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:35