search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:47
MENU CLOSE

Πληθαίνουν οι επιθέσεις σε μετανάστες

25.10.2012 07:42

Κι ενώ πληθαίνουν οι καταγγελίες για κρούσματα αστυνομικής βίας στη χώρα μας, με αποτέλεσμα να μας κράζει ακόμα και η συντηρητική εφημερίδα «Guardian», στον Βόλο προχτές αστυνομικοί έβγαλαν πιστόλι σε μαθητές.

Κι ενώ πληθαίνουν οι καταγγελίες για κρούσματα αστυνομικής βίας στη χώρα μας, με αποτέλεσμα να μας κράζει ακόμα και η συντηρητική εφημερίδα «Guardian», στον Βόλο προχτές αστυνομικοί έβγαλαν πιστόλι σε μαθητές. Και κατά πάγια τακτική, η ηγεσία της αστυνομίας και του υπουργείου κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Μόλις προχτές λοιπόν το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας έδωσε στη δημοσιότητα σημαντικά ευρήματα. Όπως ανακοινώθηκε, εκτός από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, στο Δίκτυο συμμετέχουν 23 μη κυβερνητικές οργανώσεις και άλλοι φορείς και κατέγραψαν με βάση τις μαρτυρίες των ίδιων των θυμάτων 87 περιστατικά ρατσιστικής βίας εναντίον προσφύγων και μεταναστών από τον Ιανουάριο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2012.
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Δικτύου, περισσότερα από τα μισά περιστατικά συνδέονται με εξτρεμιστικές ομάδες που δρουν οργανωμένα και βάσει σχεδίου, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τα θύματα ή οι μάρτυρες ανέφεραν ότι ανάμεσα στους δράστες αναγνώρισαν άτομα που συνδέονται με τη Χρυσή Αυγή. Αίσθηση προκαλεί η αυξημένη βιαιότητα των επιθέσεων που καταγράφηκαν, με χρήση όπλων, όπως ρόπαλα, σιδηρολοστούς, κλομπ, αλυσίδες, σιδηρογροθιές, μαχαίρια και σπασμένα μπουκάλια, ενώ έχει καταγραφεί η πανομοιότυπη χρήση μεγαλόσωμων σκύλων.
Η πιο εντυπωσιακή και ταυτόχρονα σφόδρα ανησυχητική διαπίστωση είναι η αδυναμία ή απροθυμία των διωκτικών αρχών να καταγράψουν τα περιστατικά ρατσιστικής βίας και να προβούν σε επαρκή έρευνα και συλλήψεις ή ακόμα και η αποθάρρυνση των θυμάτων ρατσιστικής βίας που στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής να καταγγείλουν περιστατικά βίας στις αστυνομικές αρχές. Κατά πάγια τακτική, η ηγεσία της αστυνομίας και του υπουργείου κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν με τις καταγγελίες αυτές…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:46