search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:31
MENU CLOSE

Στη χρυσή αυγή μίας «νέας» Ελλάδας

25.10.2012 21:00
Στη χρυσή αυγή μίας «νέας» Ελλάδας - Media

Το εμπεδώσαμε για τα καλά. Ό,τι δεν χωράει στο τσουβάλι της ελληνορθόδοξης ηθικής, βρίσκει απέναντί του τη βία κάθε μορφής.

Το εμπεδώσαμε για τα καλά. Ό,τι δεν χωράει στο τσουβάλι της ελληνορθόδοξης ηθικής, βρίσκει απέναντί του τη βία κάθε μορφής.
Η λογοκρισία στους δρόμους (βλέπε αντιδράσεις για «Corpus Christi») από αυτόκλητους σωτήρες του νόμου και της τάξης, που είναι έτοιμοι να μας υποβάλουν σε εξετάσεις DNA για να τσεκάρουν πόση ελληνικότητα ρέει στις φλέβες μας και πόσες φορές κάνουμε τον σταυρό μας, μπήκε τώρα στο σπίτι μας και κάθισε στον αναπαυτικό καναπέ μας.
 Ό,τι ηρεμήσαμε από το Χυτήριο, η κρατική τηλεόραση αυτή τη φορά έβγαλε δόντια και έβαλε στο μικροσκόπιο τις σεξουαλικές προτιμήσεις. Η δημοφιλής σειρά «Dowtown Abbey» έκανε την πρεμιέρα της στη ΝΕΤ την προηγούμενη Δευτέρα με λογοκριμένη μία σκηνή ενός φιλιού ανάμεσα σε δύο άντρες με το επιχείρημα της ώρας προβολής και των σημάτων καταλληλότητας.
Να μην ασχοληθούμε με τα «οικογενειακά» της δημόσιας τηλεόρασης. Το ότι δηλαδή από τη μία βγαίνει ο γενικός διευθυντής Κώστας Σπυρόπουλος και λέει ότι δεν είχε πρόθεση λογοκρισίας και την άλλη στιγμή τον «αδειάζει» ο διευθύνων σύμβουλος Νίκος Σίμος λέγοντας ότι ήταν μια «ατυχής απόφαση λογοκριτικής παρέμβασης».
Ας μείνουμε στην ουσία. Για ποιον εκσυγχρονισμό και ποια ψηφιακή εποχή της τηλεόρασης μιλάμε όταν λογοκρίνεται η διαφορετικότητα; Και εδώ που τα λέμε, δεν θα προβαλλόταν ντάλα μεσημέρι. Δέκα η ώρα υποτίθεται ότι είναι μια ώρα ύπνου για τα παιδιά που έχουν το πρωί σχολείο. Αλλά για να μην κουνήσουμε το δάχτυλο στους γονείς, ας το αφήσουμε κι αυτό στην άκρη.
Μην το πάμε μακριά. Από τη στιγμή που σε μία χώρα η ελευθερία της έκφρασης στην τέχνη – τον κατεξοχήν τομέα που μπορεί να υπάρξει μόνο με την προϋπόθεση της ελευθερίας – μπαίνει σε ζύγι, αλλά και στο στόχαστρο εκλεγμένων εκπροσώπων στη Βουλή, όλα είναι πιθανά. Και η αρνητική δημοσιότητα που παίρνει η χώρα από τα ξένα ΜΜΕ, τα οποία συνδέουν τα πρόσφατα περιστατικά λογοκρισίας με την άνοδο της Ακροδεξιάς, στην παρούσα συγκυρία καθόλου δεν χρειάζεται. Μάλλον βρισκόμαστε στη Χρυσή Αυγή μας «νέας» Ελλάδας και αυτό καθόλου δεν μας αρέσει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:30