search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:05
MENU CLOSE

ΚΚΕ: Οργανωμένα «απέναντι» στα εξοντωτικά μέτρα

25.10.2012 21:00
oldphotosaaaaa1351199859.jpg

Σηκώνει τη σημαία της «αποδέσμευσης» από την Ε.Ε. και της κοινωνικοποίησης των μεγάλων επιχειρήσεων το ΚΚΕ ως μόνη διέξοδο από την «καπιταλιστική κρίση».

Σηκώνει τη σημαία της «αποδέσμευσης» από την Ε.Ε. και της κοινωνικοποίησης των μεγάλων επιχειρήσεων το ΚΚΕ ως μόνη διέξοδο από την «καπιταλιστική κρίση», ακόμα περισσότερο μετά τη Σύνοδο Κορυφής που, σύμφωνα με την αποτίμηση του κόμματος, ανέδειξε ότι «αντιδραστικοποιείται ακόμα παραπέρα με την επιλογή να βαθύνει η χρηματοοικονομική ένωση».
Λίγα εικοσιτετράωρα μετά, προστέθηκαν και οι δηλώσεις των Ρομπάι – Μπαρόζο, σύμφωνα με τους οποίους η Ελλάδα θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ, τις οποίες το κόμμα καταδίκασε υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορούσαν να πουν πιο καθαρά αυτό που τονίζει το ΚΚΕ σε όλες του τις παρεμβάσεις. Ότι δηλαδή, για να μείνει η χώρα στην Ε.Ε., ζητούν «ο λαός να εξαθλιωθεί και η χώρα να λεηλατηθεί από το κεφάλαιο, ελληνικό και ευρωπαϊκό».
Παράλληλα, εντείνει τις επιθέσεις του προς τα κόμματα που, είτε υποστηρίζουν είτε αντιπαρατίθενται στο μνημόνιο, τάσσονται υπέρ μιας διεξόδου που περνάει μέσα από την Ε.Ε… Εν ολίγοις τα βέλη στρέφονται τόσο κατά της τρόικας εσωτερικού (Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) όσο και κατά του ΣΥΡΙΖΑ.
Ενδεικτικές είναι οι παρεμβάσεις των τελευταίων ημερών:
«Αποδεικνύεται ότι η Ε.Ε. δεν βελτιώνεται, δεν εξανθρωπίζεται, δεν εξωραΐζεται. Η αποδέσμευση πρέπει να είναι η πολιτική που πρέπει να υιοθετήσει ο ελληνικός λαός και έχει τη δύναμη να το πετύχει» σχολίασε σε δηλώσεις της η Αλέκα Παπαρήγα.
Στο ίδιο μοτίβο το Γραφείο Τύπου με ανακοίνωσή του σημείωσε ότι εργασιακή ζούγκλα και Ε.Ε. πάνε «πακέτο»: «Οι εργαζόμενοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η καπιταλιστική κόλαση τους αφορά όλους και ότι τους κοροϊδεύουν θρασύτατα τα κόμματα που λένε ότι είναι κατά της εργασιακής ζούγκλας αλλά υπέρ της Ε.Ε. και της ανταγωνιστικότητας. Είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουν ότι το δικαίωμα στη δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα απαιτεί αποδέσμευση από την Ε.Ε., μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των επιχειρήσεων».
Στο μεταξύ, εν όψει της ψήφισης των μέτρων το κόμμα ζητά να υπάρξει αντίδραση και κυρίως αυτή να είναι οργανωμένη. Καλεί ως εκ τούτου τον κομματικό μηχανισμό (λαϊκές επιτροπές, οργανώσεις της βάσης και του ΠΑΜΕ κ.λπ.) να βρίσκεται σε εγρήγορση όσον αφορά την ένταση της δουλειάς στους εργασιακούς χώρους και στις συνοικίες, ώστε να υπάρξει «μπλόκο στα εξοντωτικά μέτρα» μέσα από την οργανωμένη δράση των εργαζομένων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:04