17/01/2019 01:48:58
9.10.2009

Περήφανοι για το ΒΒC

Οι Βρετανοί υποστηρίζουν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση της χώρας τους και ειδικότερα τη «ναυαρχίδα» της, το BBC, με βάση τα ευρήματα έρευνας κοινού που διενήργησαν πρόσφατα ο όμιλος ΜΜΕ Guardian και η εταιρεία ερευνών ICM Research.

Σύμφωνα με το «ΕνδιάΜΕΣΑ», το ενημερωτικό δελτίο του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ), που επικαλείται σχετικό άρθρο στην ιστοσελίδα www.followthemedia.com, το 77% όσων ερωτήθηκαν στην έρευνα πιστεύει ότι το BBC είναι ένας θεσμός για τον οποίο ο βρετανικός λαός πρέπει να αισθάνεται υπερήφανος. Μάλιστα, το ποσοστό είναι ανεβασμένο κατά 13% σε σχέση με αντίστοιχη έρευνα που είχε διεξαχθεί το 2004, όταν το σχετικό ποσοστό ήταν 68%. Όσον δε αφορά τον τομέα της αξιοπιστίας, και σε αυτόν το BBC παρουσίασε αύξηση, αφού από το 60% των Βρετανών που το θεωρούσαν αξιόπιστο το 2004, το ποσοστό φέτος ανήλθε στο 69%.

Παρ’ όλα αυτά, η άποψη της βρετανικής κοινής γνώμης δεν φαίνεται να βρίσκει σύμφωνο τον James Murdoch, γιο του Rupert Murdoch και διάδοχό του στις επιχειρήσεις του, ο οποίος κατηγορεί το BBC πως επιδρά αρνητικά στον ανταγωνισμό και στηρίζεται σε μια «κρατικοδίαιτη δημοσιογραφία».

Ένας πιθανός λόγος αυτής της επίθεσης Murdoch είναι ότι το BBC προσφέρει στις ιστοσελίδες του περιεχόμενο χωρίς συνδρομή, ενώ αντίθετα ο όμιλος News Corporation των Murdoch ανακοίνωσε την πρόθεσή του να χρεώνει για τη διαδικτυακή πρόσβαση στο περιεχόμενο των εφημερίδων που εκδίδει.

Διαφορά φιλοσοφίας λέμε, ωστόσο θα είχε ενδιαφέρον για το τι θα απαντούσαν οι Βρετανοί σε μια έρευνα για την αξιοπιστία των Μέσων Ενημέρωσης των Murdoch.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.