search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:04
MENU CLOSE

«Γιούχαραν» τους επίσημους στη Θεσσαλονίκη

26.10.2012 06:32
«Γιούχαραν» τους επίσημους στη Θεσσαλονίκη - Media

Με αποδοκιμασίες συνοδεύτηκε η παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας και των υπολοίπων επισήμων στον Ιερό Ναό του Αγ. Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη, για την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης.
 

Με αποδοκιμασίες συνοδεύτηκε η παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας και των υπολοίπων επισήμων στον Ιερό Ναό του Αγ. Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη, για την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης.
 Σύμφωνα με το www.seleo.gr, πιστοί που δεν μπόρεσαν να φθάσουν στον ναό, λόγω των μέτρων ασφαλείας, διαμαρτυρήθηκαν φωνάζοντας παράλληλα: «Δεν τους θέλουμε. Να πάνε στα σπίτια τους».
 

 

Από την πλευρά του πάντως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε το δικό του μήνυμα αισιοδοξίας.

«Ποτέ δεν μπορεί να νικηθεί ένας τέτοιος λαός. Ο λαός θα βγει νικητής» δήλωσε ο Κάρολος Παπούλιας.

Μέτρα Ασφαλείας:

Τα μέτρα ασφαλείας στη συμπρωτεύουσα είναι δρακόντεια, για το φόβο επεισοδίων στην στρατιωτική παρέλαση της Κυριακής. Περισσότεροι από 2.500 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός.
 
Ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται το βράδυ πίσω στην Αθήνα, ενώ ο κ. Παπούλιας θα παραμείνει μέχρι και την Κυριακή. 

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου:
 
• Επί ποδός 2500 αστυνομικοί
• Φράχτες κατά μήκος της παρέλασης
• Μείωση της χρονικής διάρκειας της παρέλασης
• Συμμετοχή ελικοπτέρων της ΕΛ.ΑΣ
• Εντολή για άμεσες συλλήψεις για όσους παρεμποδίσουν τις παρελάσεις
• Απαγόρευση των διαδηλώσεων στους γύρω δρόμους.
• Εξονυχιστικός έλεγχος για όσους βρίσκονται στον χώρο των επισήμων 

ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν θα ακυρώσουμε τις παρελάσεις, αλλά θέλουμε ο κόσμος να πει το δικό του "όχι"» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM.
 
«Το "όχι" στον φασισμό, το "όχι" στην τρόικα, "όχι" στα μνημόνια. Αυτά είναι κεντρικά θέματα που έναν λαό σε αυτή τη χώρα του δίνουν τη δυνατότητα να δώσει το παρών, ανοίγοντας καινούργιους δρόμους για τη χώρα μας», πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης.
 
Παράλληλα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντέδρασε στις πληροφορίες που θέλουν άνω των 1000 στρατιωτικών και αξιωματικών από μονάδες της Κεντρικής και της Βόρειας Ελλάδας να αναλαμβάνουν άτυπα αστυνομικά καθήκοντα εν όψει της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου.
 
«Απορία και ανησυχία γεννούν αυτές οι πληροφορίες», δήλωσε ο υπεύθυνος Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας.
«Είναι αδιανόητη και επικίνδυνη ακόμα και μόνο η σκέψη να ανατίθενται σε στρατιωτικούς καθήκοντα άτυπης αστυνόμευσης. Παρά το προφορικό – τηλεφωνικό ήδη από προχθές διάβημά μου δεν έχει υπάρξει καμία διάψευση των πληροφοριών», πρόσθεσε ο κ. Δρίτσας.

Διαψεύδει το ΓΕΣ

«Ο στρατός δεν έχει καμία συμμετοχή στα μέτρα ασφαλείας», διευκρίνισε αργά την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Ιωάννης Σηφάκης.
 
«Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σχέδιο από την πλευρά των Ενόπλων Δυνάμεων και ο στρατός που βρίσκεται στην πόλη είναι λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων και αναπαραστάσεων που θα γίνουν αύριο, Σάββατο», είπε ο κ. Σηφάκης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:03