search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 04:53
MENU CLOSE

Δικαστών… δίκαιο

27.10.2012 21:00

Για μεθοδεύσεις εντός του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με στόχο τη χειραγώγηση της Γενικής Συνέλευσης του κλάδου κάνουν λόγο τέσσερα μέλη της Ένωσης.

Για μεθοδεύσεις εντός του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με στόχο τη χειραγώγηση της Γενικής Συνέλευσης του κλάδου κάνουν λόγο τέσσερα μέλη της Ένωσης. Οι Χριστόφορος Σεβαστίδης, πρόεδρος Πρωτοδικών και μέλος του Δ.Σ. της ΕΔΕ, Χαράλαμπος Σεβαστίσης, πρωτοδίκης, μέλος του Δ.Σ. της ΕΔΕ, Κωνσταντίνος Σαργιώτης, μέλος ΕΔΕ, Μαρία Κουβαρά, ειρηνοδίκης, μέλος ΕΔΕ, με επιστολή τους προς το Δ.Σ. της Ένωσης περιγράφουν την αλλοίωση των αποφάσεων της συνέλευσής τους μέσα από τις διατυπώσεις του ψηφίσματος που υιοθετήθηκε στις 20.10.2012, ζητούν την αποκατάσταση της αλήθειας και καλούν τους συναδέλφους τους σε επαγρύπνηση για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την καταγγελία ακολούθησε η παραίτηση του αντιπροέδρου της Ένωσης Νίκου Σαλάτα, χωρίς ωστόσο να αλλάξει το ψήφισμα της 20.10.2012, το οποίο, σύμφωνα με την καταγγελία των τεσσάρων δικαστών, δεν ανταποκρίνεται στις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης.

Το κείμενο που υπογράφουν οι τέσσερις δικαστές έχει ως εξής:

«ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΔΕ ΤΗΣ 20.10.2012
ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων
Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 20ής Οκτωβρίου τέθηκαν προς ψηφοφορία μεταξύ άλλων οι εξής προτάσεις μας: 1) Συνέχιση όλων των μορφών αντίδρασης, που υιοθετήθηκαν στη Γ.Σ. της 22ας Σεπτεμβρίου μέχρι και την 10η Νοεμβρίου, οπότε θα πραγματοποιηθεί νέα Έκτακτη Γ.Σ. στη Θεσσαλονίκη, που θα επανακαθορίσει τη στάση μας, 2) διεξαγωγή Συνεδρίου εντός του δικαστικού έτους υπό την αιγίδα της ΕΔΕ και με τη συνεργασία Δικηγορικών Συλλόγων και πανεπιστημιακών καθηγητών με θέμα την αντισυνταγματικότητα όρων των Μνημονίων και των εφαρμοστικών τους Νόμων.

Με την πρώτη πρόταση που κάναμε διατυπώσαμε άμεσα στους συναδέλφους μας τις ανησυχίες μας για τον τρόπο που η πλειοψηφία του Δ.Σ. θα διαχειριστεί το μέλλον των κινητοποιήσεών μας μετά την 10η Νοεμβρίου. Οι ανησυχίες δεν ήταν αστήρικτες, αλλά βασίζονταν σε αλλοπρόσαλλες και αντιφατικές αποφάσεις που ελήφθησαν τις τελευταίες εβδομάδες. Ειδικότερα, υπενθυμίσαμε ότι: α) ενώ το Δ.Σ. στις 31.8.2012 με πλειοψηφία 11 μελών αποφάσισε να μην προχωρήσουμε σε καμιάς μορφής κινητοποίηση, εντελώς ξαφνικά 5 ημέρες μετά συντάσσεται με τη θέση μας για διακοπές συνεδριάσεων, β) ενώ στην προηγούμενη Γ.Σ., στις 22.9.2012, πολλά μέλη του Δ.Σ. (μεταξύ των οποίων και ο κος Σαλάτας) εξέφρασαν ανοιχτά τη δυσπιστία τους στην ικανότητα διαχείρισης της κατάστασης από το Δ.Σ., άλλαξαν χθες χωρίς καμιά δικαιολογία την άποψή τους και τάχθηκαν ομόψυχα και τα 13 μέλη του Δ.Σ. υπέρ της θέσης για απόλυτη παροχή εξουσιοδότησης της Γ.Σ. προς το Δ.Σ. ως προς τον τρόπο χειρισμού της κατάστασης μετά την 10η Νοεμβρίου. Με την παραπάνω πρότασή μας ζητήσαμε από τους συναδέλφους να μην παραχωρήσουν την εξουσία του ανωτάτου οργάνου (Γ.Σ.) στο ολιγομελές Δ.Σ. Να διατηρήσουν για τον εαυτό τους το δικαίωμα επανακαθορισμού της στάσης τους μετά την 10η Νοεμβρίου. Οι έκτακτες περιστάσεις επέβαλαν κατά την άποψή μας την ανάγκη να λυθούν τα ζητήματα με απόφαση Γ.Σ., που θα είχε αυξημένο κύρος, έναντι της απόφασης του Δ.Σ. Η πρότασή μας ψηφίστηκε από 95 περίπου συναδέλφους, έναντι 110 περίπου συναδέλφων που υπερψήφισαν την πρόταση των 13 μελών του Δ.Σ. Με την πλειοψηφούσα πρόταση δόθηκε εξουσιοδότηση στο Δ.Σ. να διαχειριστεί την υπόθεση αποκλειστικά και μόνο μετά την 10η Νοεμβρίου. Αντί αυτών στο εκδοθέν Ψήφισμα της Έκτακτης Γ.Σ. της 20.10.2012 εντελώς κακόβουλα και εσκεμμένα αναφέρεται ότι: ‘‘Η Γενική Συνέλευση εξουσιοδοτεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων να αποφασίσει για την συνέχιση των κινητοποιήσεων με τη λήψη των μέτρων αντίδρασης που θα κρίνει πρόσφορα και αναγκαία και μετά την 10.11.2012 ή την αναστολή τους σε οποιονδήποτε χρόνο, ανάλογα με τις εξελίξεις’’. Κανένας δεν έδωσε εξουσιοδότηση στο Δ.Σ. να ανακαλέσει μέχρι τις 10.11 τα μέτρα που σχεδόν ομόφωνα αποφάσισε η Γ.Σ.

Η δεύτερη πρότασή μας υπερψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων. Στο πιο πάνω Ψήφισμα η απόφαση αυτή της Γ.Σ. παραλείφθηκε εντελώς!!!

Είναι κρίμα!!! Επιβεβαίωσαν με τις θλιβερές αυτές μεθοδεύσεις τους από την ίδια κιόλας μέρα τους φόβους και τις ανησυχίες μας. Δεν μας αφήνουν δυστυχώς κανένα περιθώριο αισιοδοξίας ως προς το μέλλον του αγώνα μας. Συνάδελφοι που πέρσι κατηγορούσαν ανοιχτά την τότε πλειοψηφία του Δ.Σ. για πλαστογραφία των πρακτικών της Έκτακτης Γ.Σ., σήμερα εκτίθενται ανεπανόρθωτα προσβάλλοντας την αξιοπρέπεια όλου του Δικαστικού Σώματος.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: Άμεση αποκατάσταση της αλήθειας και διόρθωση του Ψηφίσματος-εκτρώματος, που δόθηκε στη δημοσιότητα. Περιμένουμε τουλάχιστον την έκφραση συγνώμης από τους υπεύθυνους στους εκατοντάδες συναδέλφους που παραβρέθηκαν και ψήφισαν χθες (σ.σ.: προχθές) στη Γ.Σ. και είδαν να αλλοιώνεται με τέτοιο προκλητικό τρόπο η εκφρασμένη θέση τους. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να είναι σε συνεχή επαγρύπνηση τόσο για το μέλλον των κινητοποιήσεών μας όσο και για την υπεράσπιση των δημοκρατικών διαδικασιών στα πλαίσια της Ένωσής μας, που με τόσο κόπο κατακτήσαμε».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 04:28