search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 13:34
MENU CLOSE

Ο Καρυωτάκης πήγε «Απανεμιά»

27.10.2012 21:00
Ο Καρυωτάκης πήγε «Απανεμιά» - Media

Στη σκηνή ο The Boy, ο Byron και ο Λόλεκ τραγουδούν τον «Μιχαλιό», το «Σε παλαιό συμφοιτητή» και την «Εσπέρα».

Στη σκηνή ο The Boy, ο Byron και ο Λόλεκ τραγουδούν τον «Μιχαλιό», το «Σε παλαιό συμφοιτητή» και την «Εσπέρα». Από πάνω τους ακριβώς ο Καρυωτάκης, μέσα στη μαύρη κορνίζα του, μοιάζει να χαμογελάει. Περίπου 60 άνθρωποι, νέοι ως επί το πλείστον, έχουν γεμίσει τον χώρο. Δεν χωράνε άλλωστε και περισσότεροι. Απ’ έξω το σκηνικό δεν διαφέρει πολύ: αγόρια και κορίτσια με μπίρες στα χέρια προσπαθούν να τσιμπήσουν λίγη από τη μυσταγωγία της βραδιάς.

Η Etten μπορεί να βρίσκεται στη Σουηδία, όπου «τρέχει» το ολοκαίνουργιο άλμπουμ της, η φωνή της όμως στο «Κι αν έσβησε σαν ίσκιος…» ανοίγει την εκδήλωση μέσα από ένα λάπτοπ. Είναι η πρώτη παρουσίαση του δίσκου «Κάθε πραγματικότης αποκρουστική» από το τρίο NEON, δηλαδή τον Byron, τον Κρις Σέτελ και τον Νίκο Γιούσεφ.

Μπορεί όντως η «κάθε πραγματικότης» να είναι «αποκρουστική» σε μία χώρα που ο πολιτισμός της έχει απαξιωθεί, δεν ισχύει, όμως, αυτό καθόλου για την εργασία των NEON. Δέκα μελοποιημένα ποιήματα του Καρυωτάκη, ακριβώς τριάντα χρόνια μετά τα κλασικά «13 τραγούδια» της Λένας Πλάτωνος σε ποίηση του αυτόχειρα. Αν και η Πλάτωνος δεν μπόρεσε να παραστεί, έστειλε ένα γενναιόδωρο κείμενό της που διαβάστηκε πριν από την έναρξη του live.

Και το ταξίδι – με την έννοια του trip, του mind expansion που λέν’ κι οι φίλοι μας οι Άγγλοι – ξεκίνησε! Ambient ψυχοτρόπα τοπία με διακριτική χρήση των electronics, αλλά και μπαλαντορόκ πινελιές σε ένα project που, αν μη τι άλλο, χαρακτηρίζεται από μία σπάνια ατμόσφαιρα. Έτσι, για να αποδειχθεί πως «η μουσική είναι το καταφύγιο που αγαπούμε», παραφράζοντας τον λόγο του ποιητή. Όλα αυτά συνέβησαν την περασμένη Πέμπτη στην ιστορική «Απανεμιά», στην Πλάκα, η οποία μπαίνει δυναμικά και πάλι στη νυχτερινή ζωή της Αθήνας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 13:33