search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 09:30
MENU CLOSE

Η σελίδα του λοξού

26.10.2012 21:00
oldphotospod_2510_059_cmyk1351247712.jpg

◆ Νοοτροπία των αντιθέσεων

◆ Νοοτροπία των αντιθέσεων
◆ Στους μεγάλους ερημαίους δρόμους.
◆ Το παρασκευασμένο πρόβλημα της κρίσεως, συμφώνως προς τας οδηγίας των επιφανών, επισύναψε στην εποχή την αντιστοιχία που της αρμόζει. Ψιττακοί μεγαλοπρεπείς, προϊόντα περιελίξεως, ανακοινώνουν το περιεχόμενο των υπαγορευμένων σελίδων αφήνοντας στην ουσία την καμπύλη γραφή του παραπόνου.
◆ Και στο σκυρόδεμα των βρόμικων λεωφόρων κάτω από τις απλωμένες σκιάσεις
◆ Απορημένοι επιβάτες στο διάλειμμα των τοποθετήσεων των σωμάτων απέναντι απ’ τα ροφήματα αναγιγνώσκουν τους υπέρτιτλους των έντονων γραμμάτων κοιτάζοντας περιπλεγμένοι προς όλας τας κατευθύνσεις.
◆ Ενώ οι περιπατητές αναλίσκονται σε τοποθετήσεις καφενειακής συγκροτήσεως, συναρμοσμένοι πλήρως με την περιρρέουσα επανάληψη, οι μασκαρεμένες προτάσεις υποδηλώνουν την επικρατούσα σύγχυση του περιβάλλοντος χώρου.
◆ Σταγόνες βροχής. Στη χώρα του φθινοπώρου.
◆ Και η πολιτική αναζητά στο έτυμον την προέλευσή της και η άσκηση, πολύπλοκο σύνθεμα στις αίθουσες των εκπομπών, βρίσκει τον εαυτό της.
◆ Παρασκευασμένοι υποβολείς, προσηλωμένοι εκφραστές των ανώδυνων φράσεων με τακτοποιημένους λαιμοδέτες, παρακοιμώμενοι μιας λανθάνουσας εκδοχής της προόδου, συνένοχοι λαμπροί, οδηγούν καθοδηγώντας τη συνοικία στο μεσονύχτιο.
◆ Και στην αίθουσα των εδράνων της ιστορίας υπόλοιπα άλλου είδους εντυπωσιάζουν την ηλιθιότητα συμβαδίζοντας απολύτως με την ανάγκη του εξαθλιωμένου πλήθους του απαξιωμένου ενεστώτα.
◆ Και οι ευθύνες, μέρη των παραμυθιών, ψάχνουν στις μισοσβησμένες σελίδες τα ονοματεπώνυμα.
◆ Στους καιρούς των φαιδρών εσπεριδοειδών παραμορφωμένα τα εξιστορήματα προκαλούν τη θυμηδία στη διαφορετικότητα και το πρόδηλο, ερειπωμένη απόδοση παλαιότροπης εκφράσεως, εις μάτην προσπαθεί να κυριαρχήσει.
◆ Ευτραπελίας το ανάγνωσμα και στους γκρίζους ορίζοντες οι σοφολογιότατοι απανταχού εκφωνούν το μακρύ και το κοντό μετά συγχωρήσεως, όπως θα έλεγε και η ορεσίβια γηραιά κλείνοντας τον οφθαλμό, αποδίδοντας στην αντίδραση το σταυροκόπημα με κοντόσυρτο αναστεναγμό συνοδευόμενο ταυτοχρόνως με το επακόλουθο της επικλήσεως προσφιλούς αγίου.
◆ Τραγική πολιτεία παρασυρμένη στους ρυθμούς της παλιλλογίας της παρακμής.
◆ Των προφάσεων και των καταφάσεων
◆ Ερειπωμένη αφήγηση.
◆ Κι ο νους ακροβατεί επικινδύνως και τα συμπεράσματα, παρανοϊκά συμφραζόμενα, ξεφωνίζουν την τρέλα αλλοιώνοντας τα σχήματα.
◆ Μάγισσες και χαρτορίχτρες, ομοτράπεζοι φαρισαίοι επιστημονικών αυθαίρετων ερμηνευμάτων, διορισμένοι συστημικοί αναλυτές, επενδυτές της τρομολαγνίας, αφαιρούν απ’ την καθημερινότητα την εκδήλωση της ευτυχίας.
◆ Και τα μικρά στιγμιότυπα, οι απλές χαρές, μακρινά συναπαντήματα, φαντάζουν άδεια κουτιά σε εγκαταλελειμμένη επίσκεψη εορταστικής αναφοράς.
◆ Οι περιστάσεις ομολογούν την εγκαθιδρυμένη ανυπαρξία, οι προσωπογραφίες συνάδουν με την ανικανότητα και στο πάτωμα συσσωρευμένα τα κατακάθια προσυπογράφουν την έννοια του θλιβερού.
◆ Έξω οι παγωμένες μέρες ερωτοτροπούν με τη μουντζούρα και μια μελαγχολία ερωτικής προσήλωσης βγάζει απ’ τα σωθικά της τα ξεχασμένα βλέμματα.
◆ Στους ορίζοντες τα νεφελώματα, χαρούμενες ζωγραφιές τεθλασμένων ταξιδίων, ορίζουν τη μοναχικότητα της σιωπής.
◆ Και πάνω στον βράχο εκείνο το κομμένο καλάμι με τις αυτοσχέδιες τρύπες απόμεινε να συνοδεύει το κύμα
◆ Όταν κομματιάζεται
◆ Αφήνοντας τα φιλιά του.
 

Μυογράφημα

Στο παραλληλόγραμμο οι ορθές γωνίες καθόρισαν πλήρως το πλαίσιο της αναφοράς. Κουρδισμένα τα σώματα με προκαθορισμένα τα χαμόγελα και τις φιλοφρονήσεις. Επιτηδευμένοι οι τρόποι της ευγένειας και ο πληθυντικός, αριθμός πολυτελείας, της μεγαλοπρέπειας εκφορά παίρνει και δίνει την κοσμιότητα των κανόνων καλής συμπεριφοράς.
Προσκαλεσμένοι οι πανομοιότυποι σχεδιασμένοι εργαστηριακοί πολυμορφικοί χαρακτήρες με την ενδυμασία του καθωσπρεπισμού και τη δοκησισοφία την καταγεγραμμένη σε παλιομοδίτικα περιοδικά ποικίλης ύλης.
Στην εκφώνηση παρουσιαστές από την εποχή της κρίσεως, στερεότυπα εικονικά με την άνεση της τέταρτης ασκήσεως, μονολογούν τα ερωτηματικά συμφώνως προς τον άνεμο και με το δεύτερο πρόσωπο της καλλιλογίας και έχοντας την έξωθεν υπέροχη μαρτυρίαν φέρνουν σε εύκολη θέση τους συνδαιτυμόνες, όπως αρμόζει στους καλούς κώδικες επικοινωνίας.
Και τα χαμόγελα πηγαινοέρχονται και η παράσταση καλά κρατεί συνήθως, εκτός αν ο από μηχανής θεός του απροόπτου δώσει στην ωραία ατμόσφαιρα το ενδιαφέρον του Κολοσσαίου.
Αθυρογλωσσία να φάνε τα πετεινά γης και ουρανού και δευτερώματα για να ενημερωθεί ο φόβος μήπως ξεχαστεί και μπερδευτεί δίπλα στο χαμόγελο.
Και στην άλλη γραμμή η παρέμβαση να βγάζει την κραυγή της δήθεν αγανακτήσεως και οι φωνές πάνω στις φωνές και ένας πύργος ακατανόητος να επικαλύπτει την ερμηνεία.
Στο τέλος του κύκλου το επισφράγισμα της επανόδου της διηγήσεως.
Κυρίες και κύριοι, καληνύχτα σας.

Αρίθμημα  

Στοιβαγμένα
Στην εσοχή
Του κόκκινου και του κίτρινου
Πρώτοι και δεύτεροι
Οι αριθμοί
Βήματα των δαχτύλων
Των απαλών αγγιγμάτων
Από το ένα
Μέχρι το δέκα
Να ανεβαίνει
Να κατεβαίνει
Και φτου απ’ την αρχή
Στο λαχάνιασμα
Στο κόμπιασμα
Στην αγωνία
Της καταμετρήσεως
Ίσια και αντίστροφα
Χωρίς αναπνοή

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 09:30