search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 19:34
MENU CLOSE

Στη Βουλή τα ονόματα των πολιτικών από όλες τις λίστες

26.10.2012 15:00
Στη Βουλή τα ονόματα των πολιτικών από όλες τις λίστες - Media

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε εντολή να διαβιβαστούν στη Βουλή όλα τα ονόματα των πολιτικών, που εμπλέκονται στις «περιώνυμες» λίστες αλλά και όσων ελέγχονται από το 1974 έως σήμερα για ανακριβείς δηλώσεις «πόθεν έσχες».

Εντολή να διαβιβαστούν στη Βουλή όλα τα ονόματα των πολιτικών, που εμπλέκονται στη λίστα Λαγκάρντ, όπως και στη λίστα με τους πολιτικούς που ελέγχονται για παράνομο πλουτισμό αλλά και όσων ελέγχονται από το 1974 έως σήμερα για ανακριβείς δηλώσεις «πόθεν έσχες», έδωσε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νικ. Παντελής στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη.
 
Από τη λίστα Λαγκάρντ θα σταλούν στη Βουλή όσοι περιλαμβάνονται σε αυτήν και διετέλεσαν ή είναι ακόμη και σήμερα πρωθυπουργοί, αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές, ευρωβουλευτές και διαχειριστές των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων. Επίσης θα σταλούν τα ονόματα των συζύγων και των ανήλικων παιδιών τους εάν και εφόσον περιλαμβάνονται στη λίστα.

Παράλληλα θα διαβιβαστούν τα ονόματα των πολιτικών προσώπων που περιλαμβάνονται στην λίστα με τα 36 ονόματα που φέρονται να έχουν πλουτίσει παράνομα καθώς και τα ονόματα των πολιτικών, των συζύγων και των ανήλικων παιδιών τους που επανελέγχονται οι δηλώσεις του «πόθεν έσχες» από το 1974 έως σήμερα.
 
Υπενθυμίζεται ότι οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς έχουν αρνηθεί στον αντιπρόεδρο της Βουλής να διαβιβάσουν αντίγραφο των εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων στις λίστες, κ.λπ., επικαλούμενοι το γεγονός ότι διενεργούν προκαταρκτική έρευνα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 19:31