search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:03
MENU CLOSE

Νέες μειώσεις στα επιδόματα ανεργίας

26.10.2012 16:04
Νέες μειώσεις στα επιδόματα ανεργίας - Media

Νέο ψαλίδι θα πέσει στα επιδόματα ανεργίας από την πρώτη Ιανουαρίου όπως επίσης και στα επιδόματα και τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα με βάση εγκύκλιο του  ΟΑΕΔ.

Νέο ψαλίδι θα πέσει στα επιδόματα ανεργίας από την πρώτη Ιανουαρίου όπως επίσης και στα επιδόματα και τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα.

Ενώ η πραγματική ανεργία βρίσκεται στο 30% και οι θέσεις εργασίας σπανίζουν, τα κριτήρια, όπως αναφέρει εγκύκλιος του ΟΑΕΔ, γίνονται πλέον «αυστηρότερα» ενώ πλήττονται ιδιαίτερα οι εποχικά επιδοτούμενοι.
 
Ο Οργανισμός θα εξετάζει πλέον πόσα ημερήσια επιδόματα έχει εισπράξει ο δικαιούχος από το 2009 και εφόσον προκύψει ότι έχει εισπράξει περισσότερα από 450, τότε η επιδότηση θα σταματά.  

Νέες περικοπές θα ισχύσουν το 2014, οπότε τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας στην τετραετία δεν θα είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των 400.
Μείωση επέρχεται και στα ποσά που εισπράττει ο δικαιούχος ως δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα.

Για την οικονομική ενίσχυση Χριστουγέννων αναφέρεται πως για κάθε μήνα επιδότησης από 1ης Μαΐου κάθε έτους η οικονομική ενίσχυση αντιστοιχεί σε 3 ημερήσια επιδόματα ανεργίας (αντί για 6 που ισχύει).

Επιπλέον για να χορηγηθεί ολόκληρο το ποσό που αντιστοιχεί σε έναν μήνα επιδότησης θα πρέπει οι ασφαλισμένοι να είναι επιδοτούμενοι από 1η Μαΐου-έως 31 Δεκεμβρίου (και δεν αρκεί πλέον τετράμηνη επιδότηση).

Για την οικονομική ενίσχυση Πάσχα οι άνεργοι θα πρέπει να παραμένουν επιδοτούμενοι μέχρι τις 30 Απριλίου για να λάβουν ολόκληρο το ποσό της ενίσχυσης, δηλαδή 12.5 ημερήσια επιδόματα (μέχρι τώρα έπρεπε να είναι επιδοτούμενοι μέχρι 30 Μαρτίου).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48