31/05/2020 04:24:59

Σόιμπλε: Ευθύνονται οι Έλληνες και οι πολιτικοί τους

Σόιμπλε: Ευθύνονται οι Έλληνες και οι πολιτικοί τους - Media
Ευθύνες στους Έλληνες και στους πολιτικούς τους για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, επιρρίπτει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας με συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.
 
«Αν οι Έλληνες πολιτικοί πείθουν τον λαό ότι η ευθύνη για τα προβλήματα της Ελλάδας βρίσκεται στις Βρυξέλλες, την Ευρώπη ή την Γερμανία, είναι ανεύθυνοι δημαγωγοί. Η ευθύνη για την κατάσταση στην Ελλάδα βαραίνει μόνο την ίδια την Ελλάδα και τους πολιτικούς της», φέρεται να δήλωσε ο Βόλβγκανγ Σόιμπλε σύμφωνα με απόσπασμα που προδημοσιεύθηκε.
 
Ο κ. Σόιμπλε επανέλαβε και το στερεότυπο πως «η Γερμανία θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να κάνει η χώρα»
 
Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που παρουσίασε το ίδιο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι, αυξάνεται το ποσοστό των Γερμανών που επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα, ανάμεσα στους ερωτηθέντες της δημοσκόπησης το 48% εμφανίζεται θετικό ως προς την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, έναντι μόλις 44% που επιθυμεί την αποχώρησή της.
 
Στην αμέσως προηγούμενη δημοσκόπηση, οι υποστηρικτές της παραμονής της Ελλάδας ήταν οριακά περισσότεροι (46% έναντι 45%) από εκείνους οι οποίοι εκφράζονταν εναντίον.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.