search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:41
MENU CLOSE

Σόιμπλε: Ευθύνονται οι Έλληνες και οι πολιτικοί τους

26.10.2012 16:31
Σόιμπλε: Ευθύνονται οι Έλληνες και οι πολιτικοί τους - Media

Ευθύνες στους Έλληνες και στους πολιτικούς τους για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, επιρρίπτει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας με συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.
 

Ευθύνες στους Έλληνες και στους πολιτικούς τους για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, επιρρίπτει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας με συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.
 
«Αν οι Έλληνες πολιτικοί πείθουν τον λαό ότι η ευθύνη για τα προβλήματα της Ελλάδας βρίσκεται στις Βρυξέλλες, την Ευρώπη ή την Γερμανία, είναι ανεύθυνοι δημαγωγοί. Η ευθύνη για την κατάσταση στην Ελλάδα βαραίνει μόνο την ίδια την Ελλάδα και τους πολιτικούς της», φέρεται να δήλωσε ο Βόλβγκανγ Σόιμπλε σύμφωνα με απόσπασμα που προδημοσιεύθηκε.
 
Ο κ. Σόιμπλε επανέλαβε και το στερεότυπο πως «η Γερμανία θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να κάνει η χώρα»
 
Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που παρουσίασε το ίδιο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι, αυξάνεται το ποσοστό των Γερμανών που επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα, ανάμεσα στους ερωτηθέντες της δημοσκόπησης το 48% εμφανίζεται θετικό ως προς την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, έναντι μόλις 44% που επιθυμεί την αποχώρησή της.
 
Στην αμέσως προηγούμενη δημοσκόπηση, οι υποστηρικτές της παραμονής της Ελλάδας ήταν οριακά περισσότεροι (46% έναντι 45%) από εκείνους οι οποίοι εκφράζονταν εναντίον.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:39