search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:59
MENU CLOSE

Guardian: Φόβος για την ακροδεξιά στη Αθήνα

26.10.2012 17:38
Guardian: Φόβος για την ακροδεξιά στη Αθήνα - Media

Εκτενές ρεπορτάζ με τίτλο «Φόβος και παράνοια στην Αθήνα – η άνοδος της Χρυσής Αυγής και της ακροδεξιάς» φιλοξενεί η βρετανική Guardian ως πρώτο θέμα στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Εκτενές ρεπορτάζ με τίτλο «Φόβος και παράνοια στην Αθήνα – η άνοδος της Χρυσής Αυγής και της ακροδεξιάς» φιλοξενεί η βρετανική Guardian ως πρώτο θέμα στην ηλεκτρονική της έκδοση.
 
Το δημοσίευμα χαρακτηρίζει την Χρυσή Αυγή νεοναζιστικό κόμμα που έχει παρεισφρήσει στην αστυνομία και οι βουλευτές του οποίου χαιρετούν φασιστικά.
 
«Στην ρημαγμένη από την λιτότητα Ελλάδα, το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Οι βουλευτές τους, χαιρετούν φασιστικά ενώ τη ιδία ώρα στους δρόμους αυτόκλητοι τιμωροί με μαύρες μπλούζες ξυλοκοπούν μετανάστες. Οι περισσότεροι από τους πιο φανατικούς τους υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής είναι αστυνομικοί».
 
Το κείμενο περιλαμβάνει μαρτυρίες από μετανάστες που έχουν δεχτεί επίθεση από ακροδεξιούς, εκτενείς πληροφορίες για τον γ.γ. Νίκο Μιχαλολιάκο αλλά και για τις ναζιστικές καταβολές της οργάνωσης.
 
Η Guardian εξετάζει την αύξηση της επιρροής της Χρυσής Αυγής στην ελληνική κοινωνία και φιλοξενεί δηλώσεις ανώτατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ που περιγράφει τους πολύ ισχυρούς πυρήνες που έχει η οργάνωση στις τάξεις της αστυνομίας.

Υπό τον όρο της ανωνυμίας, ο αξιωματικός είπε ότι η ελληνική πολιτεία είχε πλήρη επίγνωση των δραστηριοτήτων της Χρυσής Αυγής εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ κατονομάζει ως υπαίτιους της κατάστασης τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών αλλά και την ηγεσία της αστυνομίας  που «κάνει τα στραβά μάτια»
 
Σε ξεχωριστό θέμα της ιστοσελίδας δημοσιεύεται στα ελληνικά το ντοκιμαντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου με θέμα τις σχέσεις της Χρυσής Αυγής με την ελληνική Αστυνομία.

Κάτω από το ντοκιμαντέρ που τιτλοφορείται «Η Χρυσή Αυγή έχει παρεισφρήσει στην ελληνική αστυνομία, υποστηρίζει ανώτατος αξιωματούχος» ακολουθεί το παρακάτω κείμενο στα ελληνικά:

«Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ υποστηρίζει ότι διαδοχικές κυβερνήσεις επέτρεψαν στο υπερεθνικιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής να παρεισφρήσει στις τάξεις της αστυνομίας.
 
»Οι μετανάστες ήταν απλώς ο πρώτος στόχος στη μακρά λίστα των νεοφασιστών, προειδοποιούν τα θύματα βίαων επιθέσεων από ακροδεξιούς εγκληματίες».


 

 
 
 Ακολουθεί το ντοκιμαντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου που επισυνάπτεται στο πρωτοσέλιδο θέμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της Guardian.

 
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24