04/06/2020 02:25:03

Στα υψηλότερα ποσοστά το κόμμα της Μέρκελ

Στα υψηλότερα ποσοστά το κόμμα της Μέρκελ - Media
Στο υψηλότερο σημείο της την τελευταία τριετία έχει φθάσει η δημοφιλία του συντηρητικού κόμματος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

 Ωστόσο, τα αποτελέσματα δεν συνηγορούν υπέρ ενός καθαρού νικητή για τις βουλευτικές εκλογές της επόμενης χρονιάς. Ειδικότερα, στο  Politbarometer του τηλεοπτικού δικτύου ZDF ούτε η κεντροδεξιά συμμαχία της Μέρκελ, ούτε και η κεντροαριστερή συμπαράταξη της αντιπολίτευσης εμφανίζονται ικανές να κερδίσουν την απόλυτη πλειοψηφία.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Μέρκελ και το αδελφό κόμμα της Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης (CSU) της Βαυαρίας, αύξησαν κατά μία ποσοστιαία μονάδα στο 39% το ποσοστό τους στην πρόθεση ψήφου, ποσοστό που αποτελεί το υψηλότερο που επέτυχε η παράταξη από τον Σεπτέμβριο του 2009 λίγο πριν τις εκλογές, στις οποίες επικράτησαν με 33,8%. Τα ευρήματα της δημοσκόπησης υποδηλώνουν πως το επόμενο Κοινοβούλιο θα συγκροτείται από μόνον τέσσερα κόμματα - καθώς το FDP και οι Πειρατές δεν κατορθώνουν να ξεπεράσουν το απαιτούμενο όριο - με αποτέλεσμα να κληθεί η Μέρκελ και ο συνασπισμός CDU/CSU να σχηματίσουν «μεγάλη συμμαχία» με το SPD, κάτι που είχε δοκιμασθεί το διάστημα 2005-09, ή να επιχειρήσουν μία αδόκητη συμμαχία με τους Πράσινους - κάτι που έχει εφαρμοσθεί μόνον σε τοπικό επίπεδο, στο Αμβούργο.
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.