28/05/2020 14:40:05

Στο φως η «λίστα Λαγκάρντ»

Στο φως η «λίστα Λαγκάρντ» - Media
Την λίστα με 2.059 ονόματα, την οποία παρουσιάζει ως τη λίστα Λαγκάρντ, φέρνει στη δημοσιότητα το Σάββατο ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης στο περιοδικό Hot Doc.
 
Η φερόμενη ως λίστα Λαγκάρντ περιλαμβάνει ονόματα επιχειρηματιών, εκδοτών, εφοπλιστών, δημοσιογράφων, αλλά και επαγγελματιών, νοικοκυρών και επιστημόνων, ενώ εμφανίζονται μόνο τα 2.059 ονόματα, χωρίς το ύψος της κατάθεσης στην ελβετική τράπεζα HSBC.

Σημειώνεται πως δεν είναι εξακριβωμένο εάν το περιεχόμενο της λίστας προέρχεται από το αυθεντικό cd που παρέδωσαν οι γαλλικές αρχές στην ελληνική κυβέρνηση.
Όπως επισημαίνεται από τους συντάκτες του εν λόγω ρεπορτάζ: «Οι άνθρωποι που υπάρχουν στη λίστα δεν είναι απαραίτητα φοροκλέφτες, ούτε διαχειριστές μαύρου χρήματος. Υπάρχουν όμως εκατοντάδες εμφανείς περιπτώσεις συναλλασσόμενων με την τράπεζα που εμφανίζουν καταθέσεις που δεν ταιριάζουν με καμιά επαγγελματική τους δραστηριότητα».
 
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.