search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:35
MENU CLOSE

Στο φως η «λίστα Λαγκάρντ»

27.10.2012 08:39
Στο φως η «λίστα Λαγκάρντ» - Media

Την λίστα με 2.059 ονόματα, την οποία παρουσιάζει ως τη λίστα Λαγκάρντ, φέρνει στη δημοσιότητα το Σάββατο ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης στο περιοδικό Hot Doc.

Την λίστα με 2.059 ονόματα, την οποία παρουσιάζει ως τη λίστα Λαγκάρντ, φέρνει στη δημοσιότητα το Σάββατο ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης στο περιοδικό Hot Doc.
 
Η φερόμενη ως λίστα Λαγκάρντ περιλαμβάνει ονόματα επιχειρηματιών, εκδοτών, εφοπλιστών, δημοσιογράφων, αλλά και επαγγελματιών, νοικοκυρών και επιστημόνων, ενώ εμφανίζονται μόνο τα 2.059 ονόματα, χωρίς το ύψος της κατάθεσης στην ελβετική τράπεζα HSBC.

Σημειώνεται πως δεν είναι εξακριβωμένο εάν το περιεχόμενο της λίστας προέρχεται από το αυθεντικό cd που παρέδωσαν οι γαλλικές αρχές στην ελληνική κυβέρνηση.
Όπως επισημαίνεται από τους συντάκτες του εν λόγω ρεπορτάζ: «Οι άνθρωποι που υπάρχουν στη λίστα δεν είναι απαραίτητα φοροκλέφτες, ούτε διαχειριστές μαύρου χρήματος. Υπάρχουν όμως εκατοντάδες εμφανείς περιπτώσεις συναλλασσόμενων με την τράπεζα που εμφανίζουν καταθέσεις που δεν ταιριάζουν με καμιά επαγγελματική τους δραστηριότητα».
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:34