search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 22:54
MENU CLOSE

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος στον Βαξεβάνη

28.10.2012 07:50
Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος στον Βαξεβάνη - Media

Ελεύθερος αφέθηκε ο δημοσιογράφος και εκδότης του περιοδικού Hot Doc Κώστας Βαξεβάνης μετά την ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος που άσκησε σε βάρος του ο εισαγγελέας για τη δημοσιοποίηση oνομάτων που φέρεται να ανήκουν στη λίστα Λαγκάρντ.

Ελεύθερος αφέθηκε ο δημοσιογράφος και εκδότης του περιοδικού Hot Doc Κώστας Βαξεβάνης μετά την ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος που άσκησε σε βάρος του ο εισαγγελέας για τη δημοσιοποίηση oνομάτων που φέρεται να ανήκουν στη λίστα Λαγκάρντ. Ο δημοσιογράφος συνελήφθη σε φιλικό σπίτι που είχε καταφύγει, και το πρωί της Δευτέρας θα περάσει από αυτόφωρο.

Βγαίνοντας από τα δικαστήρια ο δημοσιογράφος δήλωσε ότι «αύριο μεθαύριο θα ψηφίσουν μέτρα για να πάρουν 100 ευρώ παραπάνω από τη σύνταξη της τελευταίας γριούλας στο τελευταίο χωριό της Ελλάδας και την ίδια ώρα κρύβουν μια λίστα με πιθανούς φοροφυγάδες».


Ο δημοσιογράφος σε ανάρτησή του στο twitter είχε γράψει τη διεύθυνση του σπιτιού στη Δροσιά Αττικής που βρισκόταν καλώντας τις αρχές να τον συλλάβουν «την επέτειο του ΟΧΙ, σαν γερμανοτσολιάδες».

«Μπαίνουν στο σπίτι με εισαγγελέα τώρα. Με συλλαμβάνουν. Διαδώστε» έγραψε λίγο μετά στο προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ενώ εκείνη την ώρα έδινε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο κόκκινο".



Νωρίτερα, και μετά τον σάλο που έχει προκληθεί από το ένταλμα σύλληψης εις βάρος του, για τη δημοσιοποίηση της φερόμενης ως λίστας Λαγκάρντ από το περιοδικό Hot Doc, ο δημοσιογράφος απάντησε μέσω βίντεο, στις αρχές.

Ο Κώστας Βαξεβάνης καταγγέλλει προσπάθεια φίμωσης της αλήθειας και δηλώνει ότι τη αύριο, Δευτέρα, θα παρουσιαστεί στις εισαγγελικές αρχές. Παράλληλα επιτίθεται στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και  τον Ευάγγελο Βενιζέλο λέγοντας ότι «το «cd με τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ με τους φοροκλέφτες το είχαν μετατρέψει σε cd που πωλούν οι μικροπωλητές στα φανάρια», ενώ καταγγέλλει και τις διωκτικές αρχές και την κυβέρνηση.
 Ανακοινώσεις συμπαράστασης εξέδωσαν κόμματα και δημοσιογράφοι, ενώ εκτενή αναφορά στο θέμα κάνουν και οι New York Times, σε άρθρο τους με τίτλο: List of Swiss Accounts Turns Up the Heat in Greece.
 
Άμεσα αντέδρασε και η γαλλική l’ Humanité με πρωτοσέλιδο άρθρο της στην ηλεκτρονική έκδοση: «Στην Ελλάδα δεν πρέπει να πεις την αλήθεια: δημοσιογράφος καταζητείται από την αστυνομία». 

Στο Facebook έχει δημιουργηθεί ομάδα συμπαράστασης στον δημοσιογράφο, ενώ στο Twitter μπορείτε να παρακολουθείτε τις εξελίξεις στο hashtag #freeVaxevanis.

Παράλληλα γίνεται συλλογή υπογραφών υπέρ του Κώστα Βαξεβάνη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 22:53