search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:22
MENU CLOSE

Εννιά μητροπολίτες εναντίον της Χρυσής Αυγής

28.10.2012 15:47
Εννιά μητροπολίτες εναντίον της Χρυσής Αυγής - Media

Το ρατσισμό, την ξενοφοβία καθώς και τα περιστατικά βίας κατά των μεταναστών από μέλη της Χρυσής Αυγής καταδικάζουν με δηλώσεις τους σε εφημερίδες εννιά μητροπολίτες.

Το ρατσισμό, την ξενοφοβία καθώς και τα περιστατικά βίας κατά των μεταναστών από μέλη της Χρυσής Αυγής καταδικάζουν με δηλώσεις τους σε εφημερίδες εννιά μητροπολίτες.

Πρόκειται για τους μητροπολίτες Σιατίστης, Κορίνθου, Θεσσαλονίκης, Δημητριάδος, Δωδώνης, Ναυπάκτου, Φθιώτιδος, Χαλκίδας και Μεσσηνίας.

Ο μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος καλεί τα μέλη της Χ.Α. να αφήσουν ήσυχους την Εκκλησία αλλά και τον Χριστό, τονίζοντας πως «η Εκκλησία δεν μπορεί να είναι εναντίον των μεταναστών και των ξένων. Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι κανενός. Ούτε δεξιόστροφο ούτε αριστερόστροφο».

Παράλληλα ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, αναφέρει ότι δεν δέχεται τις βάναυσες συμπεριφορές απέναντι στους μετανάστες και υπογραμμίζει πως όταν κάποιοι ακραίοι τον ρώτησαν γιατί ταΐζει τους μετανάστες, τους απάντησε ότι «είναι εντολή του Ευαγγελίου».

Παρόμοιες ήταν οι δηλώσεις και των υπόλοιπων μητροπολιτών, ενώ υπενθυμίζεται ότι κατά της Χρυσής Αυγής έχει ταχθεί και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:17