11/08/2020 12:36:24

Βαλαβάνη: Πράξη προσωπικής ευθύνης η ψήφος για τις αποκρατικοποιήσεις

Βαλαβάνη: Πράξη προσωπικής ευθύνης η ψήφος για τις αποκρατικοποιήσεις - Media
Να αναλάβουν οι βουλευτές τις ευθύνες τους κάλεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νάντια Βαλαβάνη, εν όψει της ονομαστικής ψηφοφορίας της Τρίτης επί του νομοσχεδίου για τις ιδιωτικοποιήσεις, ασκώντας παράλληλα σκληρή κριτική στην τρόικα.
Η κ. Βαλαβάνη ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η ψήφος «θα είναι μια συνειδητή πράξη ανάληψης προσωπικής ευθύνης για κάθε βουλευτή», προειδοποιώντας με αυτόν τον τρόπο όσους σκοπεύουν να υπερψηφίσουν το εν λόγω νομοσχέδιο.
Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τη στάση των «τροϊκανών», σημειώνοντας ότι «προκειμένου να εξασφαλίσουν το απρόσκοπτο ξεπούλημα των ΔΕΚΟ και όλης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, δεν ανέχονται τις πλέον στοιχειώδεις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Θεωρούν, αντίθετα, δικό τους δικαίωμα να υπαγορεύουν οι ίδιοι τις αποφάσεις της Βουλής και την ψήφο των βουλευτών των κομμάτων της συγκυβέρνησης».
Αναλυτικά η δήλωση της κ. Βαλαβάνη:
«Με τη χθεσινή δήλωση του Υπ. Οικονομικών κ. Στουρνάρα, ότι η Τρόικα απέρριψε την πρόταση - που είχαν διατυπώσει βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις,- για έγκριση κάθε ιδιωτικοποίησης χωριστά από τη Βουλή- αποδεικνύεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ποιος κανονίζει με τι απασχολείται και αποφασίζει το Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Οι εκπρόσωποι της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Κ.Τ., προκειμένου να εξασφαλίσουν το απρόσκοπτο ξεπούλημα των ΔΕΚΟ και όλης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, δεν ανέχονται τις πλέον στοιχειώδεις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Θεωρούν, αντίθετα, δικό τους δικαίωμα να υπαγορεύουν οι ίδιοι τις αποφάσεις της Βουλής και την ψήφο των βουλευτών των κομμάτων της συγκυβέρνησης.
Μάλλον τους διαφεύγει ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας «Οι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση» και κατά συνέπεια κανένας βουλευτής δεν μπορεί να δέχεται υπαγορεύσεις. Επομένως και η ψήφος στην αυριανή βραδινή ονομαστική ψηφοφορία του ν/σ για την εκποίηση των ΔΕΚΟ και της ακίνητης κρατικής περιουσίας θα είναι μια συνειδητή πράξη ανάληψης προσωπικής ευθύνης για κάθε βουλευτή.». 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.