search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:05
MENU CLOSE

Αντιρατσιστικό… τριψήφιο ανακοίνωσε ο Δένδιας!

29.10.2012 12:49
Αντιρατσιστικό… τριψήφιο ανακοίνωσε ο Δένδιας! - Media

Τριψήφιο τηλεφωνικό αριθμό για την καταγγελία κρουσμάτων βίας προανήγγειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, ενώ αυξάνονται οι καταγγελίες για χρήση βίας κατά αλλοδαπών αλλά και Ελλήνων ακόμα και μέσα σε αστυνομικά τμήματα.

Τριψήφιο τηλεφωνικό αριθμό για την καταγγελία κρουσμάτων βίας προανήγγειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, ενώ αυξάνονται οι καταγγελίες για χρήση βίας κατά αλλοδαπών αλλά και Ελλήνων ακόμα και μέσα σε αστυνομικά τμήματα.

Όσον αφορά στη δήλωσή του, προ εβδομάδων στη Βουλή, ότι θα προχωρήσει σε μήνυση κατά της βρετανικής εφημερίδας Guardian, η οποία δημοσίευσε σχετικές καταγγελίες, ο κ. Δένδιας αρκέστηκε να πει ότι εξετάζεται από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Εντύπωση προκάλεσε ωστόσο πως ο κ. Δένδιας, παρουσιάζοντας το σχετικό προεδρικό διάταγμα, παραδέχθηκε εμμέσως ότι υπάρχουν κρούσματα ρατσιστικής βίας.

«Η χώρα δεν στερείται νομικού οπλοστασίου όσον αφορά την ρατσιστική βία», δήλωσε, συμπλήρωσε ωστόσο ότι δεν γνωρίζει, ούτε υπάρχουν επίσημα στοιχεία για τέτοιου είδους κρούσματα. «Ακριβή στοιχεία δεν έχω, αλλά με ανησυχεί παρά πολύ», πρόσθεσε.

Παράλληλα προανήγγειλε τη δημιουργία τμημάτων αντιμετώπισης της ρατσιστικής βίας, αρχικά στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια σε όλη την επικράτεια, διευκρινίζοντας ότι θα υπάγονται στην Ασφάλεια.

Σημείωσε επίσης ότι η επεξεργασία όλων των καταγγελιών που αφορούν στην αστυνομική βία κατά αλλοδαπών, ανατίθεται στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Διφορούμενη γλώσσα χρησιμοποίησε επίσης σχετικά με τις αναφορές που θέλουν πολλούς αστυνομικούς να ψηφίζουν Χρυσή Αυγή. «Ο πολιτικός προϊστάμενος δεν υποχρεούται να γνωρίζει τις πολιτικές τους πεποιθήσεις. Σε περίπτωση όμως παρέκκλισης δεν θα δείξουμε καμία επιείκεια», ανέφερε, χωρίς να επεκταθεί περισσότερο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:04