search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:51
MENU CLOSE

Ανησυχία της Διεθνούς Αμνηστίας για την αστυνομική βία

29.10.2012 16:53
Ανησυχία της Διεθνούς Αμνηστίας για την αστυνομική βία  - Media

Την ανησυχία της Διεθνούς Αμνηστίας έχει προκαλέσει
η δραματική αύξηση των επιθέσεων με ρατσιστικά κίνητρα εναντίον μεταναστών καθώς και των υποθέσεων όπου η αστυνομία φέρεται να αποθαρρύνει τα θύματα από το να καταγγέλλουν τέτοιες επιθέσεις.

Την ανησυχία της Διεθνούς Αμνηστίας έχει προκαλέσει, σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης, η δραματική αύξηση των επιθέσεων με ρατσιστικά κίνητρα εναντίον μεταναστών, αιτούντων άσυλο και άλλων ξένων υπηκόων, καθώς και των υποθέσεων όπου η αστυνομία φέρεται να αποθαρρύνει τα θύματα από το να καταγγέλλουν τέτοιες επιθέσεις.

Η Διεθνής Αμνηστία αναφέρεται σε σοβαρές καταγγελίες που δημοσιοποιήθηκαν τον τελευταίο μήνα και κάνουν λόγο για βασανιστήρια σε κρατούμενους, ακόμα και σε μέλη ευάλωτων ομάδων, υπερβολική χρήση χημικών και άλλες μορφές κακομεταχείρισης εναντίον διαδηλωτών.

Η οργάνωση καλεί τις ελληνικές αρχές να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα που καταδικάζει τις παραβιάσεις της αστυνομίας εναντίον αλλοδαπών, διαδηλωτών και κρατουμένων και σημειώνει πως κάθε καταγγελία για αστυνομική αυθαιρεσία πρέπει να διερευνάται διεξοδικά και να διασφαλίζεται ότι οι δράστες θα οδηγούνται στη δικαιοσύνη.

Η Διεθνής Αμνηστία επίσης αναφέρεται στους ισχυρισμούς των δεκαπέντε αντιφασιστών διαδηλωτών σχετικά με βασανιστήρια και άλλες μορφές κακομεταχείρισης κατά τη σύλληψή τους από την αστυνομία και κατά την κράτησή τους στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) στις 30 Σεπτεμβρίου 2012.

Στην ανακοίνωσή της –η οποία αναφέρεται σε πολλά περιστατικά βίας- αμφισβητεί έμμεσα τις δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης ο οποίος αρνήθηκε το περιστατικό, επαναλαμβάνοντας τα ευρήματα των παθολόγων που εξέτασαν οκτώ από τους συλληφθέντες διαδηλωτές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:50