search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:32
MENU CLOSE

Προσευχήσου να μην αρρωστήσεις

01.11.2012 08:33
oldphotosaaaaa1351585544.jpg

Με αφορμή ρεπορτάζ που δημοσίευσε το «Π» την περασμένη βδομάδα με τίτλο «Αν αρρωστήσεις, την… έβαψες», λάβαμε από αναγνώστη (τα στοιχεία του είναι στη διάθεση της εφημερίδας) το παρακάτω κείμενο / ρεπορτάζ, το οποίο με ιδιαίτερη χαρά δημοσιεύουμε

Με αφορμή ρεπορτάζ που δημοσίευσε το «Π» την περασμένη βδομάδα με τίτλο «Αν αρρωστήσεις, την… έβαψες», λάβαμε από αναγνώστη (τα στοιχεία του είναι στη διάθεση της εφημερίδας) το παρακάτω κείμενο / ρεπορτάζ, το οποίο με ιδιαίτερη χαρά δημοσιεύουμε καθώς ακράδαντα πιστεύουμε ότι η δύναμη του «Π» είναι οι επισημάνσεις και οι απαιτήσεις (για ενημέρωση υψηλών προδιαγραφών) των αναγνωστών του.

Πράγματι καλό και περιεκτικό το άρθρο σας, όμως υπάρχουν μερικές ανακρίβειες και ελλείψεις που πιθανότατα οφείλονται σε μη πλήρη ενημέρωσή σας. Πολύ συνοπτικά θα προσπαθήσω να διορθώσω και να συμπληρώσω το άρθρο σας με τα στοιχεία τα οποία είναι σε γνώση μου και τα οποία είναι κατατεθειμένα στους διάφορους αρμόδιους φορείς (υπουργείο Υγείας, ΕΟΠΥΥ, 1η ΥΠΕ).
u Δεν υπήρξε καμία δυσλειτουργία του εργαστηρίου Πυρηνικής Ιατρικής που να «δικαιολογεί» την απόφαση για το κλείσιμό του, όπως η έλλειψη αντιδραστηρίων, αντιθέτως έως την τελευταία ημέρα λειτουργίας του (12.10.2012) και αντιδραστήρια υπήρχαν και ασθενείς μπορούσαν να εξυπηρετηθούν παραλαμβάνοντας τις απαντήσεις των εξετάσεων που είχαν εκτελεστεί τις προηγούμενες ημέρες στο τμήμα. Τι συμβαίνει άραγε; Γιατί έκλεισε;
• Το Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ το οποίο εξυπηρετούσε ένα πολύ μεγάλο αριθμό μονάδων υγείας ΕΟΠΥΥ τόσο στην Αττική όσο και στην περιφέρεια (επαρχιακές πόλεις) με πολύ μικρό κόστος δαπάνης (για αγορά αντιδραστηρίων) και με θεαματικά αποτελέσματα. Από έγκυρα στοιχεία προκύπτει ότι το 9μηνο του 2010 εξυπηρετήθηκε ένα πλήθος ασθενών περί τις 36.000 χωρίς να καταβάλουν καμία συμμετοχή, εκτελέστηκαν περίπου 96.000 αιματολογικές εξετάσεις ενώ το κέρδος για τον ΕΟΠΥΥ υπολογίζεται ότι ανήλθε στο 1.500.000 (δηλαδή είναι χρήματα που δεν κατεβλήθησαν στον ιδιωτικό τομέα).
• Το γεγονός το οποίο ασφαλώς καν δεν σας αναφέρθηκε είναι ότι στην προφορική εντολή του διοικητή για «λουκέτο» του 6ου Θεραπευτηρίου, η 1η Υγειονομική περιφέρεια, εποπτεύουσα αρχή των ογκολογικών νοσοκομείων, θεωρώντας μη νόμιμη την προφορική αυτή απόφαση ενημέρωσε το υπουργείο Υγείας ζητώντας την αναστολή της απόφασης, μη έχοντας όμως ουδεμία απάντηση επί του θέματος, προχώρησε μετά δύο ημέρες στην έκδοση (12.10.2012) απόφασης ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ της οποιασδήποτε μετακίνησης προσωπικού και τεχνολογικού εξοπλισμού από τον χώρο του νοσοκομείου. Ο διοικητής όχι μόνον δεν συμμορφώθηκε προς την εντολή ανώτερού του αλλά μοίρασε τα φύλλα πορείας σε όλο το προσωπικό για μετακίνησή του την 15.10.2012 στην Κεντρική Μονάδα του νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας». Το προσωπικό το οποίο προσήλθε το πρωί της 15.10.2012 στο θεραπευτήριο για να παραλάβει τα προσωπικά του αντικείμενα το βρήκε ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟ ενώ είχαν ΑΛΛΑΧΤΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΕΙΔΑΡΙΕΣ.
• Σήμερα σχεδόν όλος ο εξοπλισμός του τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής παραμένει κλειδωμένος στο 6ο Θεραπευτήριο και ενώ έχει δοθεί ξανά προφορική εντολή από τον διοικητή για εξυπηρέτηση όλων των ασθενών των υποκαταστημάτων ΕΟΠΥΥ στο τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής της Κεντρικής Μονάδας του νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας», αυτό δεν είναι εφικτό έως αυτή τη στιγμή διότι δεν έχουν μεταφερθεί τα βασικά εργαλεία εργασίας στον εκεί χώρο.
• Καταλήγοντας, κατά την άποψή μου, θυσιάζουν, όπως άλλωστε αναφέρεται στο άρθρο σας, το τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής, λειτουργικότατο, παραγωγικότατο, το οποίο αποδεδειγμένα εξυπηρετούσε ΔΩΡΕΑΝ τον ογκολογικό ασθενή και όχι μόνο, με ελάχιστο λειτουργικό κόστος, μεγάλα κέρδη για τον ΕΟΠΥΥ ο οποίος σήμερα βυθίζεται στα χρέη, στον βωμό των ιδιωτικών συμφερόντων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:31