search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:28
MENU CLOSE

Άγριος τζόγος στην Αγγλία

09.10.2009 15:08
Άγριος τζόγος στην Αγγλία - Media

Η Αγγλία είναι σοβαρή χώρα και αντιμετωπίζει τα σπορ με τον δέοντα τρόπο. Παράλληλα είναι μια χώρα στην οποία ανθεί ο τζόγος – νόμιμος και μη – σε οτιδήποτε μπορεί να βάλει ο νους σας. Αρκετές φορές έχουν γίνει καταγγελίες για «στημένα» ματς, ειδικά στις μικρότερες κατηγορίες, αφού η λαμπερή Πρέμιερ Λιγκ προστατεύεται ως κόρη οφθαλμού.

 

Η Αγγλία είναι σοβαρή χώρα και αντιμετωπίζει τα σπορ με τον δέοντα τρόπο. Παράλληλα είναι μια χώρα στην οποία ανθεί ο τζόγος – νόμιμος και μη – σε οτιδήποτε μπορεί να βάλει ο νους σας. Αρκετές φορές έχουν γίνει καταγγελίες για «στημένα» ματς, ειδικά στις μικρότερες κατηγορίες, αφού η λαμπερή Πρέμιερ Λιγκ προστατεύεται ως κόρη οφθαλμού. Συχνά έχουν γίνει καταγγελίες για «περίεργα» αποτελέσματα στην Τσάμπιονσιπ, στη Λιγκ 1 και 2, αλλά και σε ερασιτεχνικό επίπεδο.  Πίσω από αυτά κρύβονται μεγάλες ασιατικές εταιρείες στοιχημάτων, οι οποίες δέχονται προβλέψεις για όλα τα ματς του κόσμου. (Κάπως έτσι πλούτισαν – σύμφωνα με την ΟΥΕΦΑ – και κάποιοι Έλληνες πρόεδροι ομάδων Β’ Εθνικής…).

Οι εταιρείες αυτές έχουν πλέον ρίξει τα δίχτυα τους στους αγώνες των ομάδων νέων και εφήβων των αγγλικών συλλόγων! Προσπαθούν δηλαδή να χειραγωγήσουν παιδιά 16-17 ετών και τους προπονητές τους ώστε να έρχεται κάθε φορά το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η συγκεκριμένη πληροφορία μάλιστα δημοσιεύτηκε ως ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα του BBC και η αφορμή για την έρευνα ήταν οι καταγγελίες του προπονητή της ομάδας νέων της Φούλαμ Χιου Τζένιγκς για παρουσία «κατασκόπων» σε αγώνες εφηβικών ομάδων. Ο Τζένιγκς ήταν ο πρώτος (γιατί ακολούθησαν αργότερα και άλλοι υπεύθυνοι μικρών ηλικιακά ομάδων) που επίσημα πήγε στην Πρέμιερ Λιγκ και έκανε – προφορικά και γραπτά – την καταγγελία του.

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν, οι μεγάλες ασιατικές εταιρείες στέλνουν ανθρώπους τους στα παιχνίδια των πιτσιρικάδων ώστε να έχουν ιδία άποψη για τη δυναμικότητα τωνομάδων και να βγάζουν τις αποδόσεις. Οι «κατάσκοποι» αυτοί είναι επιφορτισμένοι με το να αξιολογούν τις ικανότητες των ποδοσφαιριστών αλλά και να ανακαλύπτουν αν υπάρχουν τρόποι «προσέγγισης» με κάποιον προπονητή ή σύλλογο… Επίσης με κινητά τηλέφωνα ή απευθείας σύνδεση στο Ίντερνετ μπορούν να αλλάζουν σε ζωντανό χρόνο τις αποδόσεις βάσει της κρίσης τους ή των «επαφών» τους. Ίσως σας φαίνονται υπερβολικά όλα αυτά, αλλά ο τζίρος στο διαδικτυακό στοίχημα  είναι απείρως μεγαλύτερος από αυτόν των πρακτορείων και ειδικά στο «ζωντανό» στοίχημα παίζονται τεράστια ποσά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:27