search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:48
MENU CLOSE

“Η Ελλάδα στο ευρώ” λένε Σόιμπλε και Μοσκοβισί

30.10.2012 14:22
\"Η Ελλάδα στο ευρώ\" λένε Σόιμπλε και Μοσκοβισί   - Media

Μετά τις δηλώσεις των πρωθυπουργών Ιταλίας και Ισπανίας, Μόντι και Ραχόι, υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, σειρά είχαν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών Γερμανίας και Γαλλίας.

Μετά τις δηλώσεις των πρωθυπουργών Ιταλίας και Ισπανίας, Μόντι και Ραχόι, υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, σειρά είχαν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών Γερμανίας και Γαλλίας.
 
«Η Γερμανία και η Γαλλία επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να επιλύσουν οριστικά το ελληνικό ζήτημα εντός του Νοεμβρίου», δήλωσαν οι υπουργοί Οικονομικών των δύο χωρών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Πιέρ Μοσκοβισί.
 
«Θέλω να υπογραμμίσω πως θα συνεχίσουμε να επιζητούμε μία σε βάθος λύση κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου, ώστε να δώσουμε τέλος στην αβεβαιότητα», ανέφερε ο  ο Γάλλος υπουργός, προσθέτοντας πως οι δύο χώρες θα «κινητοποιήσουν όλες τις δυνάμεις» τους για να πετύχουν αυτό το σκοπό.

«[Γερμανία και Γαλλία είναι αποφασισμένες] για την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ και για το ότι η Ελλάδα θα υλοποιήσει κάθε απαραίτητη προσπάθεια ώστε να εξασφαλίσει την ακεραιότητα» της νομισματικής ένωσης, είπε  χαρακτηριστικά ο κ. Μοσκοβισί.

Περισσότερο «τυπικός» ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ανέφερε ότι  η ομάδα εργασίας του Eurogroup «πραγματοποιεί καλή πρόοδο, βήμα προς βήμα, στο δύσκολο ερώτημα της Ελλάδας».

Οι δύο υπουργοί αρνήθηκαν να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:39