search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:00
MENU CLOSE

Ταμείο για σπίτια μεταναστών ανακοίνωσε ο Σόρος

30.10.2012 15:23
Ταμείο για σπίτια μεταναστών ανακοίνωσε ο Σόρος - Media

Τη δημιουργία ταμείου αλληλεγγύης για την οικοδόμηση σπιτιών για τους πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας, ανακοίνωσε από το Βερολίνο ο Τσορτζ Σόρος.
 

Τη δημιουργία ταμείου αλληλεγγύης για την οικοδόμηση σπιτιών για τους πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας, ανακοίνωσε από το Βερολίνο ο Τσορτζ Σόρος.
 
Όπως είπε, μιλώντας σε διεθνές φόρουμ για το μέλλον της Ευρώπης, ο γνωστός χρηματιστής, το Ταμείο θα έχει την έδρα του στην Σουηδία ενώ ο ίδιος έχει καταθέσει ήδη σεβαστό χρηματικό ποσό.
 
Ενδιαφέρον για συμμετοχή έχουν εκδηλώσει ήδη πολλές προσωπικότητες και οργανώσεις στην Νορβηγία, και ο ίδιος πιστεύει ότι η πρωτοβουλία του θα επεκταθεί σύντομα σε όλη την Ευρώπη.
 
«Ο στόχος μου είναι διπλός», είπε. «Πρώτον, να δείξουν οι Ευρωπαίοι αλληλεγγύη προς τους Έλληνες και δεύτερον να δείξουν οι Έλληνες αλληλεγγύη στους ξένους».
 
Η Ελλάδα, πρόσθεσε, είναι αιχμάλωτη του Συμφώνου Δουβλίνο 2 που δεν επιτρέπει σε ξένους που πρωτομπήκαν σε αυτή να μεταβούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
 
Έτσι προκαλείται ένας απερίγραπτος συνωστισμός ξένων που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από το ελληνικό κράτος.

Επειδή οι υπάρχουσες οργανώσεις δεν μπορούν να υποκαταστήσουν για μεγάλο διάστημα την κρατική και ευρωπαϊκή παρέμβαση, «ο σκοπός μου είναι να γράψει η Ευρωπαϊκή Ένωση στον προϋπολογισμό της επαρκή κονδύλια για αυτό από το 2014» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
 
Ο ίδιος εξήγησε ότι η αφετηρία της ιδέας του ήταν ότι η Ελλάδα είναι το μεγαλύτερο θύμα της τρέχουσας χρηματιστικής κρίσης.
 
«Εκεί που είναι το επίκεντρο της ανθρωπιστικής καταστροφής, εκεί πρέπει να δοθεί και η πρώτη βοήθεια», είπε.
 
«Μια οραματική ιδέα» ήταν η φράση με την οποία συνεχάρη αμέσως μετά τον κ. Σόρος ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, που παρευρίσκεται επίσης στο Φόρουμ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:58