search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:55
MENU CLOSE

Σενάρια για τον ΕΟΠΥΥ

01.11.2012 14:08

Να αντισταθμίσει τη «μαύρη τρύπα» στη δημοσιονομική κατάσταση της Υγείας με επιπλέον φόρο δύο ευρώ σε κάθε πακέτο σκέφτεται το υπουρ­γείο Yγείας σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών. 

Να αντισταθμίσει τη «μαύρη τρύπα» στη δημοσιονομική κατάσταση της Υγείας με επιπλέον φόρο δύο ευρώ σε κάθε πακέτο σκέφτεται το υπουρ­γείο Yγείας σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών. Στόχος η είσπραξη ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, ποσού απαραίτητου για τη βιωσιμότητα του ΕΟΠΥΥ.
 
Ένα δεύτερο σενάριο που εξετάζεται είναι να πέσει ο ΦΠΑ στην εστίαση από 23% στο 13%, με ταυτόχρονη επιβολή φόρου 10% σε όσες επιχειρή­σεις επιτρέπουν το κάπνισμα.
 
Σε πανελλαδική έρευνα που έγινε τον Σεπτέμβριο, πάντως, από την Kapa Research στο ερώτημα αν συμφωνούν να μπει φόρος δύο ευρώ στο πακέτο των τσιγάρων το 64% των καπνιστών απαντά θετικά, ενώ το 34% αρνητικά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:54