search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:31
MENU CLOSE

Εντάσσουν το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ

30.10.2012 19:14
Εντάσσουν το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ - Media

Κυριολεκτικά στο παρά πέντε ο υπουργός Οικονομικών έφερε στη Βουλή διάταξη με την οποία εντάσσει το Ταμείο των Εργαζομένων στα ΜΜΕ (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) στον ΕΟΠΥΥ.

Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις από την διάταξη ένταξης και του κλάδου υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στον ΕΟΠΥΥ, που προσέθεσε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στο νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις, το οποίο ψηφίζεται την Τετάρτη το πρωί.
 
Στη ρύθμιση αντέδρασε έντονα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης, όπως επίσης και ο Τέρενς Κουίκ από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
 
«Δεν μπορεί το Ταμείο των δημοσιογράφων να το φέρνετε την τελευταία στιγμή με διατάξεις παρασκηνίου και να το χώνετε στη μαύρη τρύπα του ΕΟΠΥΥ. Δεν έχετε καμία νομιμοποίηση να φέρνετε τέτοιες διατάξεις – παρά μόνον μετά από παρεμβάσεις της αίθουσας. Όχι της Τρόικας!» ανέφερε ο κος Λαφαζάνης.
 
«Δεν είστε δικτάτορας σ' αυτή τη χώρα ελέω Τρόικας, αλλά υπουργός μιας Δημοκρατίας, που πρέπει να σέβεται τους νόμους και τον Κανονισμό της αίθουσας» είπε ο Π. Λαφαζάνης. «Δεν έπρεπε να βάλετε στον ΕΟΠΥΥ κανένα απ' αυτά τα Ταμεία γιατί είναι εύρωστα. Τα πάτε στον ΕΟΠΥΥ για να τα βουλιάξετε και να καταστρέψετε κάθε ίχνος δημόσιου οργανισμού υγείας» προσέθεσε.
 
«Μας εκδικείστε γιατί προσφύγαμε στη Δικαιοσύνη για τα 90 εκατομμύρια που πήρατε απ' τις τσέπες μας με το αυθαίρετο κούρεμα του Προβόπουλου!» κατηγόρησε τον υπουργό ο Τέρενς Κουίκ – και απευθυνόμενος στους βουλευτές της πλειοψηφίας ανέφερε: «Θα βγείτε πάλι να γλύφετε εκείνους που μας θανατώνουν; Κάντε το!».
 
Από την πλευρά του, ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε ότι αυτό γίνεται για να μην υπάρχει «Ελλάδα δύο ή τριών ταχυτήτων».
 
«Ο λόγος που προτείνω το ταμείο δημοσιογράφων, είναι επειδή χρησιμοποιούν δημόσιους πόρους, πόρους υπέρ τρίτων, κοινωνικούς πόρους» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.
 
Προς υπεράσπιση του κ. Στουρνάρα παρενέβη και ο Άδωνις Γεωργιάδης (ΝΔ) ο οποίος δήλωσε ότι εκπλήσσεται από την επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ.
 
«Υποστηρίξατε τους πλουσίους εάν δεν το καταλάβατε – έστω και σε επίπεδο ταμείου», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στο ταμείο των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:31