search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:52
MENU CLOSE

Δεν κάνουν πίσω στην κυβέρνηση

01.11.2012 06:44

Προβληματισμός υπάρχει στο Μέγαρο Μαξίμου βλέποντας τη ΔΗΜΑΡ (και όχι μόνο) να μένει σταθερή στις θέσεις της για τα εργασιακά, ενώ η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου πλησιάζει.

Προβληματισμός υπάρχει στο Μέγαρο Μαξίμου βλέποντας τη ΔΗΜΑΡ (και όχι μόνο) να μένει σταθερή στις θέσεις της για τα εργασιακά, ενώ η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου πλησιάζει. Αν συνυπολογιστεί και η χθεσινή ψηφοφορία στην βουλή για το νομοσχεδίο περί αποκρατικοποιήσεων, επιβεβαιώνονται οι «ρωγμές» στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Από το Μέγαρο Μαξίμου πάντως, ακόμη και μετά την χθεσινή ψηφοφορία, δηλώνουν κατηγορηματικά ότι ο σχεδιασμός του πρωθυπουργού θα τηρηθεί απαρέγκλιτα και κατά την κρίσιμη ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου όλοι θα τεθούν προ των ευθυνών τους. «Η πορεία είναι ευθεία. Δεν κάνουμε πίσω. Η κυβέρνηση προχωρά και πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους» ήταν το σαφές μήνυμα που διαμηνύει ο Πρωθυπουργός.
 
«Είναι δυνατόν να κάνουμε πίσω αυτή τη στιγμή; Ή το πακέτο θα περάσει από τη Βουλή για να σωθεί η χώρα ή η χώρα θα βουλιάξει» έλεγαν αργά το βράδυ της Τετάρτης συνεργάτες του κ. Σαμαρά, με τον οποίο ήταν σε συνεχή επαφή για να ενημερώνεται και για τα όσα συνέβαιναν στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.
 
Έτσι, εκτός απροόπτου, η κυβέρνηση θα καταθέσει το πολυνομοσχέδιο την προσεχή Δευτέρα στη Βουλή και σε αυτό θα συμπεριλαμβάνονται και όσες ρυθμίσεις δεν εγκρίθηκαν κατά την ψηφοφορία της Τετάρτης.
 
Το πολυνομοσχέδιο – στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται και οι ρυθμίσεις επί των εργασιακών- θα είναι ένα άρθρο, θα συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την Τρίτη 6 Νοεμβρίου στην αρμόδια επιτροπή, θα συζητηθεί και θα τεθεί σε ψηφοφορία την επομένη.

Η χθεσινή ψηφοφορία πάντως έχει και θετική ανάγνωση για το κυβερνητικό επιτελείο: «Τα περιθώρια εξαντλήθηκαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες θα πρέπει στο εξής να λειτουργήσουν περισσότερο συντεταγμένα. Αν το χθεσινό επαναληφθεί και στην ψηφοφορία των μέτρων τότε η χώρα θα παραδοθεί στο χάος» τόνισε συνεργάτης του πρωθυπουργού. Φυσικά το Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθεί με ανησυχία της ζυμώσεις στο εσωτερικό των δύο κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού και κυρίως του ΠΑΣΟΚ. Λένε χαρακτηριστικά ότι «η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ είναι μπετόν».
 
Πάντως για να κατευνάσει τους βουλευτές του και να προλάβει δυσάρεστες εκπλήξεις ο κ. Σαμαράς θα συγκαλέσει την Δευτέρα -ημέρα της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου- την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του. Την συνεδρίαση έχουν ζητήσει αρκετοί βουλευτές μεταξύ των οποίων και ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:49